Pārlekt uz galveno saturu

Uzvara bez intrigas

Attēla autors: No LLU arhīva

2016. gada 14. decembrī, Jelgavas ledus hallē notika Latvijas hokeja Virslīgas spēle starp HK "Zemgale/LLU" un HK "Pārdaugava", kura tika pārnesta no janvāra mēneša beigām. Jelgavnieki sākot pirmo trešdaļu ar pieciem gūtiem vārtiem, spēles beigās panāca uzvaru ar rezultātu 11:2 (5:1; 2:0; 4:1).

Atšķirībā no iepriekšējās tikšanās reizes HK “Zemgale/LLU” bija nepieciešams par trim minūtēm vairāk, lai atklātu spēles rezultātu. Izmantojot HK “Pārdaugava” noraidījumu, pēc Artūra Ozola un Artjoma Ogorodņikova mēģinājumiem gūt vārtus, ripu vārtos ieraidīja Niklavs Birovs – 1:0. Viesi nekavējoties atkal izpelnījās noraidījumu un to pēc Kristapa Namiķa un Artūra Āboliņa piespēlēm izmantoja Toms Tauriņš, dubultojot gūto vārtu skaitu – 2:0. Trešdaļas vidū spēles noteikumus pārkāpa ledus saimnieki un HK “Pārdaugava” spēlētājs Jānis Ričards Kārkliņš, precīzi izmainot ripas lidojumu, spēja samazināt rezultāta atšķirību un ieviest nelielu mulsumu – 2:1. Mulsums par HK “Zemgale/LLU” ielaistiem vārtiem lauza Kristaps Millers, kas mazākumā ātrā pretuzbrukumā panāca rezultātu – 3:1. Joprojām būdams mazākumā, pēc 15 sekundēm asistējot Artūram Ozolam un Niklavam Birovam, precīzu metienu izdara Didzis Jansons – 4:1. Nākamā minūtē rīdzinieku spēlētājs Aldis Popens ietriecās jelgavnieku uzbrucējā Olafā Aplokā, traumējot tam celi un pēc tiesneša lēmuma pametot spēles laukumu līdz spēles beigām. HK “Zemgale/LLU” spēja izmantot piecu minūšu garo vairākumu vienu reizi un pirmās trešdaļas beigās panākot rezultātu – 5:1. Vārtus, pēc Artjoma Ogorodņikova un Niklāva Birova piespēlēm, guva uzbrucējs Romāns Ņekļudovs.

Otrā trešdaļa nebija tik ražīga uz gūtiem vārtiem. Katrai no komandām bija trīs iespējas spēlēt vairākumā, bet izmantot šo iespēju neizdevās nevienai. Toties HK “Zemgale/LLU” spēja gūt divus vārtus, spēlējot pie vienādiem sastāviem. Astotā minūtē pēc Artūra Ozola un Didža Jansona piespēlēm, individuālā uzbrukuma devā Raivis Kurnigins, kas tikko izkāpa uz ledus no sodīto soliņa. Pretinieka vārtsargs bija iedomājies, ka Raivis to apspēlēt no malām, bet pretēji māņu kustībām, viņš ieslidināja ripu starp kājsargiem – 6:1. Asistējot Artjomama Ogordņikovam un Romānam Ņekļudovam, ar precīzu metienu izcēlās Artūrs Ozols – 7:1.

Trešā trešdaļa bija viena no grūtākām psiholoģiskā ziņā. Jelgavnieki panākot pārliecinošu rezultātu spēles sākumā, ar grūtībām sevi piespieda spēlēt tālāk, jo spēles iznākums jau bija skaidrs. Trešdaļu mājinieki sāka mazākumā un to neaktīva aizsardzība, ļāva HK “Pārdaugava” gūt vēl vienus vārtus – 7:2. Līdz spēles beigām viesi vairs pie gūtiem vārtiem netika, bet ledus saimnieki viņus vairs nežēloja. Piektā minūtē pēc Riharda Paškauska un Ērika Ozollapa cīņas pie vārtiem, ripu saņem un ieraida vārtos aizsargs Rinalds Rosinskis – 8:2. Pēc 50 sekundēm izcēlās cits aizsargs – Artūrs Ozols, kurš asistējot Romānam Ņekļudovam un Artjomam Ogorodņikovam, guva savus otros spēles vārtus – 9:2. Nākošā minūtē komandas nopelna pa noraidījumam un spēlējot četri pret četri, pēc Kristapa Millera piespēles ātrā uzbrukumā devās uzbrucējs Valentīns Feoktistovs. Uzņemot fantastisku ātrumu viņš apslidoja visus spēlētājus un apslidojot vārtus, no nulles leņķa ieraida ripu vārtos – 10:2. Četrpadsmitajā trešdaļas minūtē pēc Artūra Āboliņa un Toma Tauriņa piespēles pēdējos vārtus guva Kristaps Namiķis – 11:2. Iespējams HK “Zemgale/LLU” būtu paguvusi panākt vēl kādus vārtus, bet divi noraidījumi neļāva izpausties spēlētājiem līdz galam.

Par labāko spēlētāju HK “Zemgale/LLU” sastāvā tika nosaukts uzbrucējs Artjoms Ogorodņikovs.

Pievienots 16/12/2016