Pārlekt uz galveno saturu

Apbalvoti labākie Piparkūku ciemata veidotāji

Attēla autors: No LLU arhīva

Ziemassvētki ir laiks, kad Jelgavas pilī notiek liela rosība un gatavošanās gada skaistākajiem un gaidītākajiem svētkiem. No 12. līdz 23. decembrim Jelgavas pils muzejā visiem piparkūku mīļotājiem bija iespēja apskatīt LLU studentu un profesoru veidotu piparkūku izstrādājumu izstādi “Piparkūku ciemats”. Ar konkursu dalībnieku apbalvošanu 22. decembra pēcpusdienā izstāde tuvojas noslēgumam.  

Jau tradicionāli Jelgavas pils pašā sirdī decembra mēnesī nevienu vienaldzīgu neatstāj smarža no piparkūkām, kuras tapušas turpat pils pagrabos ar studējošo un profesoru gādību. No piparkūku mīklas veidotas mājas, automašīnas, koki un ceļi, kas klāti ar sniegbaltu sniegu glazūras veidolā, priecē acis gan maziem, gan lieliem Jelgavas pils muzeja apmeklētājiem.

Piparkūku izstrādājumu izstāde ir Pārtikas tehnoloģijas fakultātes asociētās profesores Daigas Kunkulbergas vadībā pirms septiņiem gadiem veidota tradīcija, kura katru gadu ienes īpašu svētku noskaņu LLU.

“Piparkūku smarža rotā pils plašos gaiteņus, kas piesaista gan apmeklētājus, gan darbiniekus. Studenti strādāja ļoti cītīgi, lai pierādītu savas spējas, kā arī, apvienojot zinošos studentus no dažādām fakultātēm, izveidoja acīm tīkamu piparkūku pārsteigumu,” stāsta idejas autore D. Kunkulberga.

Šogad veidotais Piparkūku ciemats ir dažādās fakultātēs studējošo kopdarbs. Tā veidošanā iesaistījās Pārtikas tehnoloģijas un Vides un būvzinātņu fakultātes studenti, gan zīmējot un veidojot skices, gan cepot no piparkūku mīklas nepieciešamās detaļas un “būvējot” tās kopā ar cukura un glazūru palīdzību. Savukārt izstādes eksponātu apgaismojuma iekārtošanā piedalījās Tehniskās fakultātes studenti, bet Meža fakultātes studenti parūpējās par muzeja egles rotājumiem.

No 12. decembra darbi bija aplūkojami izstādē LLU muzeja telpās un ikviens apmeklētājs varēja izvēlēties savu mīļāko eksponātu un par to nobalsot. Kopumā tika saņemtas 958 balsis. 1. vieta eksponātam “Lauku ciematiņš”, 2. vieta eksponātam “Ziemeļbrieži”, 3. vieta eksponātam “Mājiņa ar suņu būdu", savukārt “Grand Prix” balvu saņēma eksponāts “Lauku ciematiņš”.

Konkursa organizatori izsaka pateicību konkursa atbalstītājiem – SIA “LaNordija,” SIA “Leipurin,” SIA “Puratos Latvija,” AS “Hanzas maiznīca,” AS “Rīgas dzirnavnieks” un AS “Putnu fabrika Ķekava”.

Pievienots 22/12/2016