Pārlekt uz galveno saturu

Neveiksme "bullīšos" pārtrauc uzvaru sēriju

Attēla autors: No LLU arhīva

Pēdējā gada Latvijas hokeja Virslīgas spēlē Rīgā, Mogo ledus hallē HK “Zemgale/LLU” tikās ar turnīra tabulā otrā pozīcijā esošo HK “Mogo”. Bez pieciem pamatsastāva spēlētājiem jelgavnieki spēles gaitā izvirzījās vadībā, tad nokļuva iedzinējos, bet līdz spēles pamatlaika beigām spēja izlīdzināt rezultātu. Papildlaiku abas komandas aizvadīja bez gūtiem vārtiem, bet pēcspēles metienos aprāvās HK “Zemgale/LLU” trīspadsmit spēļu uzvaru sērija, piekāpjoties HK “Mogo” ar rezultātu 2:3 (0:0; 1:2; 1:0; 0:0; 0:1).

Pirmās spēles minūtēs HK “Zemgale/LLU” uzsāka ļoti aktīvi un pat gribējās ticēt, ka vadošo spēlētāju iztrūkums neatspoguļosies uz komandas sniegumu. Tomēr pēc pirmā spiediena HK “Mogo” ātri atguvās un uz ilgāku laiku iespieda jelgavniekus savā aizsardzības zonā. Rīdziniekiem par labu nāca vienreiz trešdaļā iegūtā iespēja spēlēt vairākumā. Realizēt viņi to nespēja, pie tam liekot HK “Zemgale/LLU” mobilizēt savus spēkus un izrauties no ielenkuma savā aizsardzības zonā. Jelgavnieki līdz trešdaļas beigām ar vairākiem pretuzbrukumiem mazināja HK “Mogo” pārsvaru, bet pirmajā trešdaļā tas nenesa gūtos vārtos.

Otrā trešdaļā abas komandas spēlēja atklātāku hokeju un nebija vairs tik piesardzīgas aizsardzībā. Sestajā minūtē cīņā pie HK “Mogo” vārtiem iesaistījās aizsargs Didzis Jansons un uzbrucējs Ēriks Ozollopa. Pēc diviem atvairītiem metieniem, ripa nonāca pie uzbrucēja Jāņa Bērziņa, kurši izmantojot ātrumu un to ka pretinieka aizsargi iesaistīti cīņā ar komandas biedriem, ieraidīja ripu neaizsargātos vārtos un izvirzot HK “Zemgale/LLU” spēles vadībā – 1:0. Diemžēl vadību izdevās noturēt tikai četras minūtes. HK “Mogo” no sākuma izmantojot burzmu vārtsarga Reiņa Petkus vārtu priekšā izlīdzināja spēles rezultātu, bet vēl pēc divām minūtēm individuālā uzbrukumā izvirzījās vadībā – 1:2. HK “Zemgale/LLU” mēģināja atspēlēties, bet par divas reizes nonākot vairākumā līdz trešdaļas beigām nepanāca rezultāta izlīdzināšanos.

Trešā trešdaļā komandas jau laida vaļā praktiski brīvā stilā ar garām piespēlēm un plašām saspēlēm. Jau otrā trešdaļas minūtē komandas saņēma abpusējos noraidījumus, bet HK “Mogo” spēlētāji pieļāva kļūdas un pēc kārtas nopelnīja vēl divus noraidījumus. HK “Zemgale/LLU” spēlētāji šo iespēju nelaida garām un spēlējot pieci pret trīs, pēc Valentīna Feoktistova un Mārtiņa Mežuļa piespēlēm ar precīzu metienu izcēlās Raimonds Upenieks – 2:2. Atlikušajās piecpadsmit minūtēs abu komandu spēlētāji, izmantojot visu laukumu, centās mainīt spēles rezultātu, bet nevienai tas neizdevās. Iespējas bija abu komandu spēlētājiem, bet vārtsargu spēle un veiksmes trūkums, neļāva noskaidrot spēles uzvarētāju pamatlaikā.

Papildlaiks īpaši neizcēlās ar asām epizodēm vārtu priekšā un laimi nācās meklēt pēcspēles metienos. Trīs metienu sērijā nevienai no komandām neizdevās gūt vārtus. HK “Mogo” ar otro papildmetienu spēja pārspēt vārtsargu Reini Petku un panāca uzvaru pār jelgavniekiem ar rezultātu 2:3 un atņemot kārotos punktus turnīra tabulā. Neskatoties uz pēcspēles metienos ielaisto ripu, par HK “Zemgale/LLU” labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Reinis Petkus, kurš spēles laikā daudzkārtīgi glāba komandu no vārtu zaudēšanas.

 

Pievienots 22/12/2016