Pārlekt uz galveno saturu

Jelgavnieki nolaiž rokas pret HK "Liepāja"

Attēla autors: No LLU arhīva

2017. gada 04. janvārī Liepājas Olimpiskā centra ledus hallē tika aizvadīta pirmā Jaunā Gada Latvijas hokeja Virslīgas regulārā čempionāta spēle starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Liepāja”. Pirmajā minūtē jelgavnieki izvirzījās vadība, bet atlikušajās trešdaļās cieta sakāvi ar rezultātu – 2:6 (1:0; 0:3; 1:3).

Pirmo trešdaļu aktīvi uzsāka HK “Zemgale/LLU” spēlētāji un jau piecpadsmitā sekundē tas nesa nepieciešamo rezultātu. Pēc Jāņa Bērziņa un Artūra Ozola piespēlēm, labā malā ātrā uzbrukumā devās Raivis Kurnigins un ar precīzu metienu no zonas vidus izvirzīja jelgavniekus vadībā – 0:1. Pēc gūtiem vārtiem, HK “Zemgale/LLU” pēc kārtas izpelnījās divus noraidījumus, bet uzņemtais agresīvais spēles temps ļāva viņiem tos izturēt. HK “Liepāja” arī pēc kārtas nopelnīja divus noraidījumus, bet jelgavnieki tos nerealizēja. Otrā trešdaļas pusē HK “Zemgale/LLU” vēl saglabāja spēles vadību, bet liepājnieki lēnām to pārņēma un līdz spēles beigām arī saglabāja. Savu pārsvaru viņi pārvērta par daudziem metieniem uz Riharda Cimermaņa sargātiem vārtiem, bet vārtsargs bija nepārvarams un trešdaļa noslēdzās ar nelielu jelgavnieku pārsvaru gūtos vārtos – 0:1.

No pirmām otrās trešdaļas sekundēm spēle iniciatīvu uzņēmās HK “Liepāja” spēlētāji, kas viņiem ļāva izlīdzināt spēles rezultātu jau pirmajā minūtē – 1:1. Neapstājoties uz sasniegtā, viņi iespieda HK “Zemgale/LLU” savā aizsardzības zonā un metodiski apšaudīja vārtus. Jelgavnieki mēģināja veidot ātros pretuzbrukumus, bet tie beidzās ar neveiksmīgām piespēlēm un visa komanda bija spiesta spēlēt aizsardzībā. Pēc piecām cīņas minūtēm jelgavnieku rindās, kaut kas salūza. Neviena no saspēlēm nepadevās un HK “Liepāja” negaidot izmantoja šo vājuma mirkli. Vienā minūtē viņi gūst divus vārtus un izvirzījās spēles vadībā ar – 3:1. HK “Zemgale/LLU” pārņēma dusmas par pašu neveiksmēm un līdz trešdaļas beigām viņi spēja izlīdzināt spēles ritējumu, bet pie vārtiem tā arī netika.

Trešās trešdaļas sākumā HK “Zemgale/LLU” spēlētāji mēģināja uzspiest savu spēles stilu un tas gandrīz izdevās. Bet trešā trešdaļas minūtē jelgavnieki pieļāva kļūdu savā aizsardzības zonā, kuru liepājnieki pārvērta par gūtiem vārtiem – 4:1. Divdesmit sešu sekunžu laikā HK “Zemgale/LLU”, liepājnieku presinga rezultātā, pieļāva nākamo kļūdu aizsardzībā un rezultāts jau kļuva graujoš – 5:1. Pēc zaudētiem vārtiem jelgavniekus pārņēma izmisums par neveiksmi un nākamā minūtē pēc Raimonda Upenieka piespēles caur trīs spēlētāju mūri izrāvās Niklavs Birovs. Viņa precīzs metiens deva nelielu cerības devu, ka nekas vēl nav zaudēts – 5:2. Turpinājumā HK “Zemgale/LLU” agresīvi uzbruka, bet nespēja gūt vārtus un izmantot vairākumus, noveda pie tā, ka jelgavnieki vienkārši nolaida rokas. Trešdaļas izskaņā puiši pārstāja cīnīties un deva liepājniekiem pēdējā minūtē lielā vairākumā panākt rezultātu – 6:2.

Pievienots 05/01/2017