Pārlekt uz galveno saturu

LLU sāksies ziemas izlaidumi

Janvāra vidū LLU Jelgavas pilī svinīgā izlaidumā savus diplomus saņems pirmie 2017. gada universitātes absolventi no Veterinārmedicīnas fakultātes. Savukārt vēl divi izlaidumi gaidāmi janvāra beigās, kad LLU absolvēs Tehniskās un Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātēs sagatavotie jaunie speciālisti. Ziemas izlaidumos jau tradicionāli diplomus saņems to studiju programmu absolventi, kuru studiju ilgums ir 1,5 vai 2,5 gadi.

Ziemas izlaidumus 13. janvārī plkst. 12.00 Sudraba zālē atklās Veterinārmedicīnas fakultātes nepilna laika profesionālās maģistra studiju programmas "Pārtikas higiēna" absolventi, kuri studējuši pusotru gadu un ieguvuši profesionālo maģistra grādu pārtikas higiēnā. Iegūtais diploms jaunajiem maģistriem nebūs pirmais augstākās izglītības diploms, jo tie pirms tam jau ieguvuši bakalaura grādu vai otrā līmeņa augstāko izglītību vismaz četrus gadus ilgās studijās.

Jaunie maģistri ir augstas kvalifikācijas speciālisti pārtikas kvalitātes jomā, kuri pārzina Latvijas, Eiropas Savienības un starptautisko organizāciju pieņemtos principus visos pārtikas aprites posmos un kuri spēj veikt uzraudzību un kontroli LR Pārtikas un veterinārajā dienestā, tā reģionālajās pārvaldēs, sanitārajā robežinspekcijā.

Savukārt Tehniskās fakultātes absolventu izlaidums notiks 27. janvārī plkst. 14.00 Sudraba zālē. Tajā diplomus saņems nepilna laika akadēmiskās izglītības maģistra studiju programmas “Pedagoģija" un pirmā līmeņa augstākās profesionālās izglītības programmas “Profesionālās izglītības skolotājs" absolventi. Abu programmu absolventi ir fakultātē īstenotā pedagoģijas studiju virziena pārstāvji.

Maģistra programmas absolventi iegūs diplomus pēc divarpus gadus ilgām studijām un ir augstas kvalifikācijas speciālisti zinātniskam un pedagoģiskam, kā arī vadošam darbam izglītības iestādēs, pieaugušo izglītības, karjeras un konsultāciju centros, valsts pārvaldes institūcijās izglītības nozarē. Savukārt sagatavotajiem profesionālās izglītības skolotājiem pēc divarpus gadus ilgām studijām ir tiesības strādāt par profesionālās izglītības skolotājiem, metodiķiem, ārpusstundu darba organizatoriem skolās, interešu izglītības un tālākizglītības iestāžu speciālistiem. Šo studiju programmu bieži izvēlas kvalificēti kādas nozares speciālisti, kuri uzaicināti strādāt par skolotājiem profesionālās izglītības iestādēs un viņiem nepieciešama pedagoģiskā izglītība.

Ziemas izlaidumā universitāti absolvēs arī Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes studiju programmu absolventi. Viņus suminās 27. janvārī plkst. 14.00 LLU Aulā. Izlaidumā diplomus saņems maģistra studiju programmu "Ekonomika", "Projektu vadība", "Sabiedrības pārvalde" un "Uzņēmējdarbības vadība" jaunie maģistri, kuru studiju laiks atkarībā no programmas ir pusotrs vai divarpus gadi, kā arī nepilna laika 1.līmeņa studiju programmā "Komerczinības" studējošie, kuri studijās aizvadījuši divarpus gadus un ieguvuši uzņēmējdarbības speciālista kvalifikāciju.

Jaunie uzņēmējdarbības speciālisti studijās ieguvuši zināšanas un profesionālo pieredzi uzņēmējdarbībā, lai varētu strādāt saimnieciskās darbības sfērā, plānojot, administrējot, nodrošinot pakalpojumus, savstarpējās tiesības un pienākumus, veidot struktūrvienības. Savukārt maģistra programmu absolventi ir augsta profesionālā līmeņa speciālisti, kuri ir sagatavoti darbam privātās un valsts iestādēs, to vadīšanā un viņiem ir specifiskas zināšanas ekonomikā, sabiedrības pārvaldē un sabiedrisko procesu vadīšanā, projektu vadībā, uzņēmējdarbībā, resursu vadīšanā, zināšanu pārvaldībā, finanšu investīciju vadībā.

2017. gada izlaidumi turpināsies jūnijā, kad diplomus saņems visu LLU īstenoto studiju programmu absolventi.

Pievienots 12/01/2017