Pārlekt uz galveno saturu

Nepatīkams zaudējums HS “Rīga”

Attēla autors: No LLU arhīva

2017. gada 11. janvārī, Rīgā, hokeja skolas “Rīga” ledus hallē tika aizvadīta spraiga Latvijas hokeja Virslīgas spēle starp HS “Rīga” un HK “Zemgale/LLU”. Jelgavnieki trijās iepriekšējās spēlēs nebija zaudējuši un rīdzinieki spēlēja bez saviem vadošiem spēlētājiem, bet HS “Rīga” izvirzījās vadībā pirmā trešdaļā un panāca uzvaru ar rezultātu 4:2 (3:2; 1:0; 0:0).

Pirmās spēles minūtēs abas komandas aizvadīja diezgan pasīvi. HK “Zemgale/LLU” bija pārsvars ripas kontrolē, bet viņa to neizmantoja un gausi saspēlējās pretinieku aizsardzības zonā. HS “Rīga” nenācās īpaši aizsargāties un septītā minūtē viņi devās veiksmīgā pretuzbrukumā. Precīzu metienu veica Elvis Dins Kalnbērziņš un par pārsteigumu jelgavniekiem atklāja spēles rezultātu – 1:0. Jelgavnieki bija apstulbuši tik tālu, ka pēc sešpadsmit sekundēm izlaida Ņikitas Jengašova uzbrukumu caur labo malu, kas noslēdzās ar gūtiem vārtiem – 2:0. HK “Zemgale/LLU” neticot graujošam rezultātam, uzsāka kustēties ātrāk un pēc pusotra minūtes spēja vienu vārtus atgūt. Uzbrukuma smailē izcēlās aizsargs Rinalds Rosinskis, kurš spēja aizkļūt līdz vārtiem un izdarīt metienu. Atlēkušo ripu kritienā vārtos ieraidīja Raivis Kurnigins – 2:1. Jelgavniekiem bija dota iespēja spēlēt vairākumā un izlīdzināt spēles rezultātu, bet viņi šo iespēja palaida garām. Toties HS “Rīga” spēlētāji nesnauda un septiņpadsmitā minūtē ripu starp Riharda Cimermaņa kājsargiem ieraidīja Emīls Potapovs – 3:1. HK “Zemgale/LLU” spēles temps pieauga, bet to piebremzēja nopelnītais noraidījums. Spēlējot mazākumā pretuzbrukumā devās jelgavnieku uzbrucējs Artjoms Ogorodņikovs. No pirmā piegājiena vārtus gūt neizdevās, bet kopā ar Romānu Ņekļudovu izdevās ripu zonā noturēt un beigās Artjoms viņu arī ieraidīja vārtos – 3:2.

Otrā trešdaļā HK “Zemgale/LLU” jau pamatīgāk pielika ātrumā un pirmās desmit minūtes praktiski nepameta rīdzinieku aizsardzības zonu, sagādājot daudz darba vārtsargam Denijam Romanovskim. Jelgavniekiem tika dotas četras minūtes spēlēt vairākumā, bet pie vārtu guvuma viņi tā arī netika. HS “Rīga” trešdaļas otrā pusē saņēma iespējas veidot ātrus pretuzbrukumus, vienu no kuriem arī realizēja trešdaļas pēdējā minūtē ar Oļega Šišļaņņikova precīzu metienu – 4:2. Otrās trešdaļas rezultāts jau lika domāt, ka Virslīgas līderi ir zaudējuši visu spēli.

Trešā trešdaļā agresīvāk uzbruka HK “Zemgale/LLU”, ka arī tai piederēja ripas kontrole. Neskatoties uz visiem mēģinājumiem un asām situācijām pie rīdzinieki vārtiem, jelgavnieki pie vārtu gūšanas netika. Neveiksme pārgāja emocionālā plāksnē, kuras rezultātā pieauga spēka spēle un asumi starp spēlētajiem. HK “Zemgale/LLU” izpelnījās noraidījumu par rupjību un tas ļāva HS “Rīga” uzsākt pretuzbrukumus uz viesu vārtiem. HK “Zemgale/LLU” pārgāja uz spēli trijās maiņās, bet arī tas nedeva rezultātu un nācās atzīt HS “Rīga” pārākumu.

Pievienots 12/01/2017