Pārlekt uz galveno saturu

Student, piesakies mecenātu stipendijām

Attēla autors: No LLU arhīva

Pavasara semestris tepat vien ir, tādēļ LLU Attīstības fonds aicina ikvienu LLU studentu izmantot iespēju un pieteikties stipendijām. Attīstības fonds pašlaik izsludinājis pieteikšanos piecām mecenātu stipendijām – Ulda Šalajeva, Baltic Breeders, Konekesko, Kazimira Spoģa un Jāņa Čakstes stipendijām.

Ulda Šalajeva stipendija tiek  finansēta no Ulda Šalajeva personīgajiem ietaupījumiem un pieteikšanās norisinās līdz 27. janvārim. Stipendijai var pieteikties LLU pilna laika inženierzinātņu pamatstudijās studējošie, kuri ir pabeiguši vismaz 1. kursa 1. studiju semestri un kuriem ir labas, teicamas un izcilas sekmes, veic pētniecības darbu un piedalās zinātniskajās konferencēs ar referātiem, pārvalda svešvalodas, aktīva sabiedriskā darbība LLU vai ārpus tās.

Baltic Breeders stipendijas finansētājs ir SIA “Baltic Breeders”. Baltic Breeders stipendijai var pretendēt Lauksaimniecības un Veterinārmedicīnas fakultātes un studiju programmas “Lauksaimniecības inženierzinātnes” pamatstudiju studenti, kuriem attiecīgajā studiju semestrī ir paredzēta prakse. Pieteikšanās termiņš līdz 10. februārim.

Konekesko stipendijas finansētājs ir SIA “Konekesko Latvia”. Konekesko stipendijai var pretendēt sekmīgs pilna laika pamatstudiju  1. kursa otrā semestra – 3. kursa students, kurš studē akadēmiskā bakalaura studiju programmā “Lauksaimniecības inženierzinātne” vai profesionālā bakalaura studiju programmās “Lietišķā enerģētika”, “Mašīnu ražošana un projektēšana” vai “Mežinženieris”, un viņa vidēji svērtā atzīme pēdējā semestrī nav zemāka par 7,0 ballēm. Pieteikties var līdz 13. februārim.

Prof. K. Špoģa stipendijas mecenāti ir Kazimirs un Helēna Špoģi.   Prof. K. Špoģa stipendijai var pretendēt LLU pilna laika un nepilna laika doktora studiju programmas "Agrārā un reģionālā ekonomika" beidzēji, kas sekmīgi aizstāvējuši "Agrārās un reģionālās ekonomikas" Promocijas padomē promocijas darbu, atbilstoši Agrārās ekonomikas apakšnozarei. Stipendijai var pretendēt ne vēlāk kā trīs gadus pēc doktora grāda iegūšanas. Pieteikties stipendijai var līdz 15. februārim.

Jāņa Čakstes stipendijas mecenāte ir Jāņa Čakstes mazmeita  Anna Justīne Čakste - Rollinsa.  Jāņa Čakstes stipendijai var pretendēt sekmīgs pilna laika pamatstudiju vai maģistra studiju studējošais (nevar pretendēt pēdējo kursu studējošie), kurš ir uzrakstījis pētniecisko darbu par kādu no LLU Attīstības fonda un muzeja „Auči” izsludinātajām tēmām vai arī paša personīgi izraudzīto tematu. Pētījums jāveic patstāvīgi, no studijām brīvajā laikā. Pieteikšanās pavasara semestrī līdz 29. aprīlim.

Detalizēta informācija par stipendijām un pieteikšanos pieejama mājas lapā.

 

Pievienots 25/01/2017