Pārlekt uz galveno saturu

LLU Labās gribas vēstneši pilnveido sevi ziemas brīvlaikā

26. un 27. janvārī, kad studentiem bija ziemas brīvlaiks, LLU studenti, kuri pieteikušies Labās gribas vēstnešu programmā, piedalījās personīgās pilnveides seminārā un guva praktiskas iemaņas sevis izzināšanā un starppersonu komunikācijā.

Lektores Sandras Ošlejas vadībā jauniešiem bija iespēja izzināt, kā veidojas cilvēka motivācija, un kādas ir iespējas motivēt citus, noskaidrojot viņu vajadzības un veidojot tām atbilstošu piedāvājumu.

“Seminārs man lika aizdomāties par dažādām motivācijas metodēm un iespējām, par to, kas der man pašam un to, kas der citiem, lai sasniegtu savus nospraustos mērķus. Ieguvu daudz jaunas informācijas par cilvēka psiholoģiju, sarunu vešanu un to, kā dažādi cilvēki domā. Kursi noteikti palīdzēs kontaktējoties ar potenciālajiem studentiem reprezentējot universitāti un ikdienas komunikācijā ar cilvēkiem,” stāsta Veterinārmedicīnas fakultātes students un Labās gribas vēstnešu programmas ilggadējs dalībnieks Gusts Indāns.

Savukārt Viktorija Vorobjova no Pārtikas tehnoloģijas fakultātes atzina, ka pēc semināra labāk izprot, kā cilvēkam ir jāstrādā pašam ar sevi un ka ir iespējams mainīt savu raksturu un domas. Nozīmīga ir atziņa, ka cilvēkam svarīgāka ir iekšējā mikrovide darba vietā un tikai pēc tam atalgojums.

Semināru organizēja LLU Mūžizglītības centrs, lai sagatavotu LLU Labās gribas vēstnešus darbam izglītības izstādēs un vizītēs skolās, kurās tiek popularizēta universitāte, stāstīts par studiju iespējām un karjeru pēc LLU absolvēšanas. Seminārā piedalījās 15 studenti no dažādām fakultātēm, kuri pārstāv LLU karjeras pasākumos jau vairākus gadus, kā arī tie, kuri vēstnešu programmai pievienojās šajā studiju gadā. Iepriekšējos mēnešos jaunieši jau ir piedalījušies mācībās, kuru mērķis bija iepazīstināt ar visu LLU studiju piedāvājumu un studiju specifiku katrā programmā. Tādējādi nupat aizvadītais seminārs devis lielāku ieguldījumu nevis viņu zināšanās par universitāti, bet gan sevi un citu cilvēku domāšanas veidu.

Pievienots 03/02/2017