Pārlekt uz galveno saturu

Starptautiskā ledus skulptūru festivāla laikā būs atvērta Jelgavas pils

No 10. līdz 12. februārim Jelgavā, Pasta salā jau 19. reizi norisināsies Baltijā vērienīgākais ziemas notikums – Starptautiskais ledus skulptūru festivāls, kurā šogad būs iespējams aplūkot vairāk nekā 50 ledus skulptūras, ko izveidojuši 32 profesionāli tēlnieki. Šajās dienās interesentiem būs atvērta arī blakus esošā Jelgavas pils (Lielā iela 2, Jelgava).

Apskatei brīvdienās no plkst. 11.00 līdz 18.00 būs atvērts Jelgavas pils muzejs un Rundāles pils muzeja ekspozīcija "Kurzemes hercogu kapenes". Tāpat pilī (Aulas foajē, 2. stāvs) no 8. februāra ir apskatāma mākslinieku grupas gleznu izstāde ”Caur audeklu uz pilsētu”, kura apmeklētājiem būs pieejama festivāla laikā.

Tūrisma grupu vizītes lūgums iepriekš pieteikt, zvanot pa tālruni 63005617.

Savukārt sestdien, 11. februārī, no plkst. 11.00 līdz 18.00 ikvienam būs iespēja sasildīties un baudīt siltu maltīti, jo būs atvērta Jelgavas pils virtuve “Niko”.

Starptautiskajā Ledus skulptūru festivālā piedalās pasaulē atzīti ledus tēlnieki no astoņām valstīm: Latvijas, Lietuvas, Itālijas, Turcijas, Krievijas, Mongolijas, Portugāles un Īrijas. Jelgavā būs apskatāmas 45 konkursa skulptūras, no tām 30 individuālās un 15 lielās komandu, kā arī papildus tiks veidots “Koskenkorva” ledus bārs un vairākas foto skulptūras – garākā sasniegs 9 metrus. Kopumā konkursa darbu un papildu ledus skulptūru veidošanai tiks izmantots vairāk nekā 70 tonnas ledus.

Vairāk informācijas par festivālu: www.jelgava.lv, www.festivali.jelgava.lv.

Pievienots 09/02/2017