Pārlekt uz galveno saturu

Dziedošie un muzicējošie jaunieši – atsaucieties! Studentu folkfestivāls tuvojas

Jau 28. reizi Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) 22. februārī notiks Studentu folkfestivāls, kam aicināti pieteikties studenti no visas Latvijas un arī Jelgavas skolēni. Festivāla devīze arī šogad nemainīga - "Mēs neesam profesionāļi, bet muzicējam no sirds!"

Studentu folkfestivāls dod iespēju ikvienam – dzejniekiem un mūziķiem -, kuri jau sevi kaut reizi ir pierādījuši uz skatuves, taču tas ir īpašs aicinājums tiem, kuri parasti muzicē, dzied vai lasa dzeju tikai draugu lokā vai pat vienatnē. Iespējams, ka kādreiz saņemts noraidījums vai nevērīgs izteiciens par ziloni, kurš "uzkāpis uz ausīm”, kādā ir radījis nedrošību un bailes no uzstāšanās. Taču mājīgā LLU Aula un bezgalīgais līdzjutēju atbalsts vienā vakarā ļaus skatuvei, gaismai un skaņai kļūt par ikviena dalībnieka vai grupas sabiedrotajiem.  

Festivālā gaidīti talantīgi un drosmīgi jaunieši, kuri ir gatavi iepriecināt sevi un citus ar dažādām vārdiskām, muzikālām, instrumentālām vai vokālām izpausmēm. Dalībniekiem būs iespēja uzstāties kādā no universitātes trīs skatuvēm ar trejādām tradīcijām: Svece, Kilovats un Decibels. Dalībnieku piederību kādai no skatuvēm noteiks priekšnesuma izpausme un priekšnesumam nepieciešamais tehniskais aprīkojums.

Uz skatuves SVECE :

  • studenti - dzejnieki ar sevis radītām dzejas rindām (laika limits – 3 līdz 4 minūtes);
  • dziesminieki un mūziķi –solisti, dueti, grupas-, kuri skatītāju vērtējumam nodod 2 vai 3 dziesmas – pašsacerētas, iemīļotas, dungotas, patapinātas, populāras, piemirstas, atpazīstamas, īpašas, līdzi dziedamas un studentiskas (laika limits 7 līdz 10 minūtes).

Uz skatuves KILOVATS mūziķi aicināti:

  • nodot klausītāju vērtējumam 2 vai 3 savas muzikālās kompozīcijas vai kaverversijas (laika limits – 5 līdz 8 minūtes).

Skatuvē DECIBELS:

  • mūziķu uzstāšanās laiku nosaka skatītāju aplausi.

28. Studentu folkfestivāla dalībnieku uzstāšanos vērtēs skatītāji un profesionāla žūrija. Pēc žūrijas komisijas ieskatiem īpaša balva tiks pasniegta 28. Studentu folkfestivāla "Jelgavas dziesminiekam 2017" – spilgtākajam folka gara turētājam. Turpretim galveno uzvarētāju noteiks klātesošie skatītāji.

Lai pieteiktos festivālam, potenciālajiem dalībniekiem līdz 17. februāra plkst. 15.00 elektroniski jāaizpilda pieteikuma anketa LLU portālā. Turklāt 20. februārī plkst. 17.00 LLU Studentu klubā notiks dalībnieku noklausīšanās (Lielā iela 4, Jelgavas pils parkā). Tiem mūziķiem, kas nevarēs ierasties uz noklausīšanos, lūgums atsūtīt pieteikuma anketu un dziesmu/skaņdarbu ierakstus.

Pieteikuma anketa pieejama adresē https://www.llu.lv/folkfestivals

Kontaktinformācija: LLU Studentu kluba vadītāja Anita Prūse, tālr. 26498504.

Afiša

Pievienots 10/02/2017