Pārlekt uz galveno saturu

Latvijas programmētāju dienu aktivitātes norisināsies arī LLU

No 13. līdz 17. februārim Latvijā norisināsies Latvijas programmētāju dienu pasākumi, kurus sadarbībā ar Latvijas augstskolām, tostarp arī LLU, organizē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija. Pasākuma ietvaros 16. februārī plkst. 13.30 LLU Informācijas tehnoloģiju fakultāte Jelgavā piedāvā piedalīties programmēšanas darbnīcā.

LLU Informācijas tehnoloģiju fakultāte (ITF) sadarbībā ar speciālistiem no TestDevLab aicina uz darbnīcu “Uzbūvē tīmekļa saziņas lietotni ar videozvana funkciju, lietojot JavaScript un Twilio”. ITF un TestDevLab kopš 2015. gada aktīvi sadarbojas studiju procesa uzlabošanas jautājumos. Kompānija 2016. gadā saņēma LIAA balvu kā Latvijas Eksportspējīgākais komersants un ierindots Top 50 visstraujāk augošo uzņēmu sarakstā aizvadītajā gadā.

Kā stāsta Informāciju tehnoloģiju fakultātes dekāns Gatis Vītols, darbnīcas dalībniekiem būs iespēja 2 – 3 stundu laikā uzprogrammēt nelielu lietojumu (aplikāciju), kurš realizē video zvana funkciju un čatu (līdzīgi kā Skype), izmantojot jaunākās tehnoloģijas. Tāpat būs iespēja iepazīties ar pakalpojumiem, ko piedāvā dažādi jaunie rīki, piemēram, Twilio, kas atvieglo darbu, ļaujot programmētājiem izmantot moduļu (klucīšu) principu un nesākt programmēšanu “no nulles”.

Darbnīca klātienē norisināsies Jelgavas pilī, 31. auditorijā, Lielā ielā 2, Jelgavā, taču darbnīcas norisi ikviens interesents varēs vērot arī interneta tiešraidē www.llu.lv. Darbnīcas straumēšanu nodrošinās ITF sadarbībā ar kompāniju Telia. Tā kā darbnīcas klātienes vietu skaits ir ierobežots, tad interesentus uz darbnīcu lūgums pieteikties, rakstot uz itfdek@llu.lv vai zvanot +371 63005705 līdz 14.02.2017. 

Ņemot vērā LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes 10 gadu pieredzi programmēšanas speciālistu sagatavošanā, piedāvājot interesentiem studiju programmu “Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai”, darbnīcā aicināti piedalīties arī skolēni un profesionālo vidusskolu audzēkņi no Jelgavas un citām apdzīvotām vietām, lai iepazītos ar fakultāti un studiju iespējām tajā.

Latvijas Programmētāju dienu mērķis ir stiprināt informācijas un komunikācijas tehnoloģijas nozares un izglītības iestāžu sadarbību. Tāpat aicināti piedalīties IKT nozares uzņēmumu speciālisti, lai iepazītos ar jaunākajām tehnoloģiju aktualitātēm un citām ar nozari saistītām novitātēm. Latvijas Programmētāju diena organizēta projekta “Informācijas tehnoloģiju nozares konkurētspējas un eksportspējas paaugstināšana" ietvaros (projekta Nr. 3.2.1.1/16/A/004) ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansiālu atbalstu.

Par citiem nedēļas pasākumiem informāciju var atrast šeit.

Darbnīcas video  apskatāms šeit

Pievienots 13/02/2017