Pārlekt uz galveno saturu

Skolēni Ēnu dienā iepazīst LLU mācībspēku, darbinieku un studentu ikdienu

Attēla autors: No LLU arhīva

Šodien Latvijas Lauksaimniecības universitātē norisinājās Ēnu diena un LLU rīkotā akcija "Skolēns – studentu sekotājs". Ēnu dienas ietvaros skolēni varēja iepazīties ar sev vēlamo nākotnes profesiju, kā arī vairāku stundu garumā vērot interesējošās profesijas pārstāvju darba ikdienu un specifiku. Savukārt akcijas laikā "Skolēns – studenta sekotājs", skolēni varēja iepazīties ar studiju vidi, mācībspēkiem un studenta sadzīvi.

Šogad savus pieteikumus Ēnu dienai bija iesūtījuši vairāk kā 40 "ēnot" gribētāju un kā populārākā profesija skolēnu vidū bija datografiķa amats. Skolēni lielu interesi izrādīja arī par fakultāšu programmas "Vides un ūdensaimniecības" direktores Ingas Grīnfeldes ieņemamo amatu un Veterinārmedicīnas fakultātes viesdocenta Oskara Deiša amatu.

Elizabete Miķelsone mācās Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas 9. klasē un izvēlējās "ēnot" Rebeku Rozentāli, kura ir LLU datorgrafiķe. Par savu izvēlēto vakanci skolniece stāsta: "Apskatot ēnu dienas vakanču piedāvājumus, mani ieinteresēja tieši datorgrafiķa izvirzītā vakance, jo šī vakance ir saistīta ar mākslu, kā arī par šo izvirzīto vakanci es zinu vismazāk, tādēļ šī ir iespēja iepazīt un iemācīties kaut ko jaunu."

Savukārt Helmuts Siliņš, kurš mācās Jelgavas Valsts ģimnāzijas 8. klasē izvēlējās "ēnot" mājas lapas administratori Egitu Veidemani. H. Siliņš stāsta, ka ikdienu pavada pie datora gan gatavojoties stundām, gan komunicējot ar draugiem, kā arī retu reizi uzspēlē kādu datorspēli. Kā savu nākotnes profesiju grib saistīt ar IT un uzskata, ka mājas lapas administratora profesija būs pieprasīta arī nākotnē.

Akcijā "Skolēns – studenta sekotājs" piedalījās  vairāk kā 80 "sekotāji". Skolēni kopā ar savu "ēnojamo"  apmeklēja lekcijas un praktiskās nodarbības, apskatīja auditorijas, laboratorijas, dienesta viesnīcas un uzdeva studentiem sev interesējošus jautājumus par mācību iespējām LLU. Skolēni vislielāko interesi izrādīja par Veterinārmedicīnas fakultātes, Meža fakultātes un Tehniskās fakultātes studentiem.

Lauma Āboliņa "ēnoja" VMF studenti Lidiju Kiseļovu, skolniece stāsta: "Pašlaik studēju Smiltenes tehnikumā. Savu nākotni vēlos saistīt ar veterinārmedicīnu, tādēļ izvēlējos iepazīties ar VMF studiju vidi, pasniedzējiem, kā arī vēlos uzzināt, kādas zināšanas nepieciešams, lai uzsāktu studijas VMF." Savukārt VMF studente Lidija Kiseļova uzskata, ka šī ir lieliska iespēja parādīt, cik mūsdienīgas studijas ir pieejamas VMF, kā arī iepazīstināt ar studiju vidi un lekciju norisi. L. Kiseļova priecājas, ka LLU rīko šādu akciju, jo ir liels prieks dalīties gan ar zināšanām, kas iegūtas studiju laikā, gan popularizēt universitāti un fakultāti.

ESAF studente Monta Štāla LLU akcijā "Skolēns – studenta sekotājs" piedalās jau otro gadu un jūtas gandarīta: "Labprāt vēlos iepazīstināt potenciālos studentus ar fakultātes un LLU studiju vidi. Pagājušajā gadā jau tiku "ēnota" un šogad šī meitene uzsāka studijas LLU."

"Ēnotāji" šogad bija ieradušies no dažādām pilsētām, lai varētu iepazīties ar studentu un LLU ikdienu. Visvairāk skolēni bija no Rīgas, Jelgavas, Auces, kā arī daži skolēni bija mērojuši tālu ceļu no Aizputes, Liepājas, Aizkraukles un Rēzeknes.

Pievienots 15/02/2017