Pārlekt uz galveno saturu

Agresīvā spēlē pieveikts HK "Mogo"

Attēla autors: No LLU arhīva

Pēdējās trijās savstarpējās spēlēs gan Latvijas hokeja Virslīgā, gan Optibet Sporta bāra Latvijas kausa izcīņā HK “Zemgale/LLU” cieta ļoti sāpīgus zaudējumus pret HK “Mogo”. Pēc mēneša pārtraukuma, pavadītā lielā sagatavošanās darbā un papildinot sastāvu ar diviem leģionāriem, jelgavnieki agresīvā un dinamiskā spēlē pieveica Latvijas Kausa ieguvējus ar rezultātu 6:2 (2:0; 1:2; 3:0).

Pirmā trešdaļa aizsākās ar agresīvu un ātru taktisku spēli, kuras laikā neviena no komandām nespēja iegūt pārsvaru uz laukuma. Rīdziniekiem otrā minūtē bija iespēja izmantot vairākumu, bet ledus saimnieku ar dinamisku rīcību neļāva viņiem par nostāties savā aizsardzības zonā. Astotā trešdaļās minūtē HK “Mogo” izdevās uz mirkli aizķerties uzbrukumā, bet tas tikai vairoja uz vārtiem veiktos metienus, bet ne rezultātu. Trīspadsmitā minūtē iespēja spēlēt vairākumā tika dota HK “Zemgale/LLU” spēlētājiem. Pēc uzbrucēja Olafa Aploka piespēles, precīzu metienu tālā vārtu stūrī izdarīja Niklāvs Birovs, atklājot spēles rezultātu – 1:0. Astoņpadsmitā minūtē rīdzinieki atkal palika mazākumā un jelgavnieki izmantoja arī šo iespēju. Pēc Olafa Aploka un Niklāva Birova piespēlēm, precīzi ripu vārtos ieraidīja aizsargs Rinalds Rosinksi – 2:0. Jāatzīmē, ka šoreiz HK “Zemgale/LLU” izspēlēja vairākumu, labāk nekā visas sezonas laikā. Pēdējā trešdaļas minūtē, jelgavnieki nopelnīja divus noraidījumus un palika trijatā uz laukuma. Savus vārtus viņi spēja nosargāt, bet arī otro trešdaļu bija spiesti sākt mazākumā.

Otrās trešdaļas sākumā HK “Zemgale/LLU” lielo mazākumu izturēja, bet jau nākošajā minūtē atkal palika bez viena spēlētāja, kas HK “Mogo” uzbrucējam Elvijam Želubovskim ļāva atgūt vienus vārtus – 2:1. Bet jau pēc minūtes, ar precīzu piespēli Matīss Gelažis uzbrukumā aizsūtīja Ēriku Ozollapu, kurš izgāja lielā ātrumā pret vienu aizsargu. Otrā laukuma pusē viņam pievienojās baltkrievs Ivan Rybchik. Ozollapa nogaidīja līdz brīdim, kad aizsargs neapdraud piespēli, kuru viņš izdarīja komandas partnerim, bet Ivanam atlika ieraidīt ripu, atzīmējot savu pirmo spēli komandā – 3:1. Tomēr divu vārtu pārsvars jelgavniekiem piederēja tikai 41 sekundi, jo HK “Mogo” uzbrucējs Rustams Begovs bija precīzs ar savu metienu – 3:2. Līdz trešdaļas beigām uz laukuma valdīja daudz spēku paņēmienu, kas robežojās uz kautiņu robežas. Spēles temps arī kritās, jo abu komandu spēlētāji atstāja daudz spēku pirmajā spēles daļā un diezgan saprotami, ka neviena no komandām vairs pie vārtu guvumiem netika.

Trešā trešdaļā, fiziska nogurum iespaidā, spēles temp mazinājās un arī kombināciju izspēle abu komandu izpildījumā nevedās. HK “Zemgale/LLU” arī neizdevās izmantot vairākumu trešdaļas sākumā. Līdz trešdaļas vidum, neviena no komandām nespēja pārņemt spēles vadību un iestājās tā saucamās “šūpoles”, kurās parasti uzvar tas, kas pirmais gūst vārtus. Vienpadsmitā minūtē, pēc zaudētā iemetiena, uzbrucējs Kristaps Millers spēja apslidot savu pretspēlētāju un no borta atdot zibenīgi precīzu piespēli uz vārtu priekšu, kur brīvs atstāts Rihards Paškauks nekavējoties ieraidīja ripu vārtos, panākot – 4:2. Pēc pusotra minūtes Rihards Paškausks atkārtoti guva vārtu. Aktīvi vārtu priekšā cīnoties Artjomam Ogorodņikovam un Kristapam Milleram, ripa no vārtsarga kājsarga atlec pie Riharda, kuram atlika to ieraidīt tukšos vārtos – 5:2. Turpinājumā HK “Mogo” nopelnīja divus noraidījumus, kas traucēja viņiem cīnīties par vārtu gūšanu. Toties šo vairākumu HK “Zemgale/LLU” izmantoja savā labā. Pēc aizsarga Matīsa Gelažis un uzbrucēja Raivja Kurnigina piespēlēm, ripu vārtos ietrieca komandas kapteinis Valentīns Feoktistovs – 6:2. Spēles atlikušajās trīs ar pusi minūtes, spēle vairāk atgādināja mēģinājums izrēķināties ar pretinieku un spēka paņēmieni priekš tā netika žēloti. Izcēlās arī neliela dūru cīņa, bet rīdziniekiem tas nelīdzēja rezultāta uzlabošanā un HK “Zemgale/LLU” svinēja psiholoģiski svarīgu uzvaru par vienu no sīvākiem pretiniekiem.

Nākamā regulārā turnīra spēle notiks 25. februārī, Ogrē, kur HK “Zemgale/LLU” tiksies ar HK “Kurbads”. Un pēc tam pēdējā regulārā turnīra spēle notiks 1. martā, Jelgavā, kurā jelgavnieki cīnīsies ar HK “Liepāja”.

 
Pievienots 23/02/2017