Pārlekt uz galveno saturu

"Zemgale/LLU" uzveic "Prizmu"

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas hokeja Virslīgas izslēgšanas spēļu sēriju HK “Zemgale/LLU” aizsāka ar pirmo spēli pret HK “Prizma”. Kā jau varēja paredzēt rīdzinieki ir mainījuši savu attieksmi un spēlēja pa visam citu hokeja nekā visā sezonā. Viņiem izdevās divreiz spēles gaitā izlīdzināt spēles rezultātu, bet jelgavnieki trešajā trešdaļā tomēr spēja izcīnīt uzvaru ar rezultātu – 5:2 (1:1; 1:1; 3:0).

Pirmās trešdaļas sākumā HK “Prizma” uzrādīja labu pretestību un HK “Zemgale/LLU” neieguva plānoto pārākumu. Komandas cīnījās par ripas kontroli, jo tā komanda, kuru ieguva ripu arī radīja bīstamas situācijas vārtu priekšā. Jelgavnieki septītā minūtē vairākumā izvirzījās vadībā, kad pēc aizsarga Žigas Svete metiena, atlecošo ripu vārtos ieraidīja Romāns Ņekļudovs (aizsargs, kas spēlē uzbrucēja pozīcijā) – 1:0. Bet tad ripa pārgāja HK “Prizma” kontrolē un jelgavnieki tika iespiesti savā aizsardzības zonā. Vienpadsmitajā minūtē, viesi pēc cīņas vārtu priekšā, ar Sergeja Piskunova precīzu raidījumu izlīdzināja spēles rezultātu – 1:1.

Otrā trešdaļā spēle ritēja līdzīgi, kā pirmajā. Ripas kontrole pārgāja no vienas pie otras un abām bija iespējas to ieraidīt vārtos. Sestajā trešdaļas minūtē vairākumā, pēc Rinalda Rosinska un Žigas Svete piespēlēm ripu vārtos ieraidīja Romāns Ņekļudovs – 2:1. Sīksta cīkstēšanās turpinājās līdz trešdaļas beigām un astoņas sekundes līdz tās beigām HK “Prizma” uzbrucējs Aleksandrs Baburins izdarīja metienu uz vārtiem, kuru spēlētāju aizsegā vārtsargs Rihards Cimermanis neredzēja – 2:2.

Trešā trešdaļā abas komanda iznāca uz ledus, lai mainītu spēles gaitu un pirmajiem tas izdevās HK “Zemgale/LLU”. Dēļ noraidījumiem, spēlējot četri pret četri, uzbrucējs Niklāvs Birovs ieguva ripas kontroli un viens pret vienu izgāja ar vārtsargu Edgaru Lūsiņu. Niklāva, snaipera vērts metiens, bija precīzs un deva ledus saimniekiem enerģiju pieveikt pretinieku – 3:2. Papildus tam komandas galvenais treneris Haralds Vasiļjevs izvēlējās pēdējo trešdaļu aizvadīt, spēlējot tikai ar trim maiņām. Divpadsmitā minūtē šis lēmums deva savu rezultātu, jo spēlējot vairākumā pēc Kristapa Millera un Raimonda Upenieka piespēlēm, vārtus guva uzbrucējs Artjoms Ogorodņikovs – 4:2. Divas minūtes līdz spēles beigām HK “Prizma” galvenais treneris nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, lai mēģinātu lauzt spēles gaitu. HK “Zemgale/LLU” spēlētāji netaisījās padoties un braši cīnījās savu vārtu priekšā. Pēdējā minūtē viņiem izdevās izrauties uzbrukumā un tad, kad jau likās, ka spēles rezultāts vairs nemainīsies, no labās laukuma puses, aizsarga aizsegā, metienu uz vārtiem izdarīja uzbrucējs Ēriks Ozollapa (pēc Valentīna Feoktistova piespēles). Pie vārtiem, ar neticamu rokas stiepienu, leģionār Ivans Ribčiks (Ivan Rybchik) pielaboja ripas slīdējumu un četras sekundes līdz spēles beigām panāk HK “Zemgale/LLU” uzvaru ar rezultātu – 5:2.

Pievienots 05/03/2017