Pārlekt uz galveno saturu

LLU absolvents Uldis Šalajevs atkārtoti iecelts par Jaunatnes vēstnieku Beļģijā

Attēla autors: No LLU arhīva

Briselē: Starptautiskā, nevalstiskā organizācija "ONE", kuras biedru skaits pārsniedz  septiņus miljonus iedzīvotājus pasaulē, atkārtoti iecēla Uldi Šalajevu (34) par ONE Jaunatnes vēstnieku Beļģijā (angliski – ONE Youth Ambassador in Belgium in 2017), lai ciešā sadarbībā ar starptautiskajiem sadarbības partneriem, t.sk. ar Eiropas Parlamenta deputātiem un ES likumdevējiem: cīnītos pret badu, pārtikas trūkumu un nepietiekamu uzturu  cilvēkiem pasaulē, iestātos par pastiprinātu pasākumu ieviešanu finanšu darījumu pārredzamībā jo īpaši  nabadzības apkarošanas programmās, kā arī mazinātu HIV/AIDS epidēmijas pieaugošo izplatīšanos pasaulē, it īpaši Āfrikā. Jaunieceltā vēstnieka Ulda Šalajeva darbības termiņš ir viens gads un par brīvprātīgā darba aktivitātēm starptautiskajā arēnā nesaņem atalgojumu.

Jaunie Jaunatnes vēstnieki kļuva par organizācijas ONE līderiem, kuri ciešā sadarbībā ar Eiropas politiķiem un likumdevējiem turpinās jo īpaši pievērst pastiprinātu uzmanību par izglītības iegūšanu meitenēm, cīnīties par pasākumu ieviešanu finanšu darījumu pārredzamībā nabadzības apkarošanas programmās, kā arī cīnīsies par attīstības līmeņa palielināšanu ES budžetā. ONE Jaunatnes vēstnieki iestājas par starptautiskās finanšu palīdzības efektīvu un pārskatāmu izlietošanu, kā arī palīdzēs veicināt ātrāku ekonomisko izaugsmi un pilsonisko sabiedrību.

"ONE" no vairāku desmitu pieteikumiem, divās atlases kārtās (izvērtējot motivētos pieteikumus un veicot intervijas ar atlasītajiem kandidātiem pa tālruni) rūpīgi izvēlējas un iecēla vairāk nekā 300 ONE Jaunatnes vēstniekus, kuri  darbosies Beļģijā (55), Francijā (50), Itālijā (40), Īrijā (25), Lielbritānijā (50), Nīderlandē (40) un Vācijā (60). "ONE" Jaunatnes vēstnieki ikdienā dzīvo septiņās valstīs, kopā aptverot 55 dažādas nacionalitātes (Beļģijā – 27 dažādas nacionalitātes, t.sk. 20 - ES pilsonības). Kopš pagājušā gada sākuma, U.Šalajevs šajā programmā ir pirmais un vienīgais Latvijas pārstāvis.

Uldis Šalajevs, Madonas novadnieks, 2016.gada martā tika iecelts par "ONE" Jaunatnes vēstnieku Beļģijā. 2007.gadā viņš ir ieguvis augstāko profesionālo bakalaura grādu informācijas tehnoloģijās Latvijas Lauksaimniecības universitātē Jelgavā, kā arī studentu apmaiņas Erasmus programmas ietvaros 2005.gadā studējis Avans Universitātē Nīderlandē. Kopš 2009.gada, U.Šalajevs strādā Briselē, ikdienā komunicējot angļu, vācu, franču un krievu svešvalodās.

"ONE" starptautiskās organizācijas aktivitātes, sadarbībā ar citām organizācijām, ir uzlabojušas dzīvošanas apstākļus Āfrikā. Piemēram, pašreiz vairāk nekā 7,5 miljoniem tās iedzīvotājiem ir piekļuve AIDS medikamentiem, lai gan 2002.gadā tas bija iespējams tikai ap 50 000 indivīdiem; kopš 2000.gada, Malārija ir samazinājusies par 75% astoņās Āfrikas valstīs, pašreiz vairāk nekā 51 miljoni bērnu visā  Subsahāras Āfrikā apmeklē pamatskolu.

Papildus informācija:

Pievienots 06/03/2017