Pārlekt uz galveno saturu

Studentu teātrī lugu iestudē igauņu režisors

3. martā Jelgavā ieradās Tartu Universitātes ilggadējais režisors Kalevs Kudu, lai sāktu darbu ar LLU Studentu teātra aktieriem un iestudētu izrādi pēc Antona Čehova lugas “Ķiršu dārzs” motīviem.

LLU Studentu teātris šajā pavasarī sadarbojas ar režisoru Kalevu Kudu projekta “BALTIJAS RAMPA 2017 - EKSPERIMENTS” ietvaros. Režisoram ir respektējama pieredze starptautiskos projektos, izrādes veidotas Beļģijā, Gruzijā, Maskavā, strādājot gan ar profesionālām trupām, gan studentiem.

Kā informē LLU Studentu teātra režisore Astra Kacena, aizvadītā nedēļas nogale jau pagājusi intensīvi darbojoties ar teksta materiāla apguvi, kustību partitūru un Latvijas izrādes videomateriāla vietu atlasi. Režisora K. Kudu vecvectēvs ir bijis latvietis, kurš Igaunijā apņēmis sievu, un šis ciltskoka aspekts ļoti satuvinājis izrādes veidotājus.  Sācies intensīvu mēģinājumu periods LLU Studentu teātrī, kas apvieno dažādu paaudžu aktierus. Izrādes valoda ir latviešu, bet mēģinājumu darba valodas – angļu un krievu.

“Postmodernisma atslēgā veidotais iestudējums ļaus ne tikai ieraudzīt A. Čehova vienmēr aktuālo tematiku bez klasikas plīvura , bet arī aizsāk  radošas sadarbības periodu starp Jelgavas un Tartu universitāšu teātriem,” stāsta A. Kacena.

Projekts “EKSPERIMENTS” šosezon norit visās Baltijas valstīs un paredz savstarpēju režisoru apmaiņu, dodot iespēju režisoru sadarbībai. Projekta ietvaros top sešas izrādes, kuras tiks izrādītas “BALTIJAS RAMPA” festivālā 2017. gada septembrī Jūrmalas pilsētā. Iepriekšējais festivāls norisinājās Sāremā 2015. gadā, kad Baltijas valstu režisori iestudēja kaimiņvalstu dramaturgu darbus.

Pievienots 06/03/2017