Pārlekt uz galveno saturu

LLU basketbolisti sakauj pērnā gada čempionus un iekļūst SBL finālā

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) vīriešu basketbola komanda 6. martā Studentu Basketbola līgas pusfinālā izbraukuma spēlē ar 95:91 sakāva pērnā gada čempionus biznesa augstskolas “Turība” basketbolistus un iekļuva sacensību finālā. Jānis Bērziņš kaldināja uzvaru ar 33 gūtajiem punktiem, informē LLU vīriešu komandas treneris Jānis Tiltiņš.

Jau no pirmajām spēles minūtēm vadībā atradās Jelgavas studenti, kuri sekmīgi uzbruka un cītīgi darbojās aizsardzībā pret krietni atlētiskākajiem pretiniekiem. Pirmo ceturtdaļu LLU basketbolisti noslēdza savā labā ar 20:19, bet otrā ceturkšņa spēle noslēdzās neizšķirti– 26:26.

Trešās ceturtdaļas sākumā Ziedoņa Jansona vadītie vīri iesāka ar lielu enerģiju un uz īsu brīdi pārņēma vadību. LLU komandas turpināja jaukt kārtis mājiniekiem uzbrukumā, regulāri mainot aizsardzības veidus. Visi kā viens stāvēja un krita viens par otru, un notika cīņa par katru laukuma centimetru, kas nesa vēlamo rezultātu. Jānis Bērziņš pamatlaika izskaņā ar aukstasinīgiem raidījumiem iedzina pēdējās naglas “Turības” “zārkā”. LLU studenti, kuri regulārajā sezonā rīdziniekiem bija zaudējuši ar 76:93, pusfinālā spēja revanšēties un iekļūt Studentu Basketbola līgas finālā.

“Es ticēju saviem spēlētājiem jau pirms mēs devāmies laukumā. Pret “Turību”, kurā basketbolisti trenējas katru dienu, pat divreiz dienā un tajā spēlē arī divi spēlētāji no profesionālām komandām, īpašu motivāciju nevajag. Es lepojos ar saviem spēlētājiem un visu komandu. Ir milzīgs prieks par šādu uzvaru. Mēs atdevām laukumā visu,” priecīgs par paveikto ir LLU galvenais treneris Gatis Justovičs.

Uzvarētāju sastāvā Jānis Bērziņš sakrāja 33 punktus un izcīnīja sešas atlecošās bumbas. Ar 14 punktiem un diviem efektīgiem “slam-dunk” izcēlās Jānis Atelbauers. Ar 13 punktu guvumu pievienojās Uvis Strogonovs un Andris Justovičs, kurš arī sakrāja sešas rezultatīvas piespēles. Tikmēr Emīls Kravinskis izcēlās ar 11 “ačiem” un astoņām bumbām zem groziem. Edijs Frīdmanis bija perfekts un realizēja visus trīs metienus no spēles, kā arī abus soda metienus. Kārlis Veitmans realizēja savu vienīgo tālmetienu un cementēja LLU komandas aizsardzību groza apakšā.

LLU komanda finālā tiksies ar Vidzemes Augstskolas vienību. Studentu Basketbola līgas bronzas un fināla spēle paredzēta 20. martā Valmieras 5. vidusskolas sporta zālē. Tiks organizēts arī fanu autobuss.

 

Pievienots 07/03/2017