Pārlekt uz galveno saturu

Meža nozares vadošie eksperti diskutēs par attīstības iespējām

No 15. līdz 17. martam Aucē un Jelgavā norisināsies starptautiskā konference "Zinātne un prakse meža nozares attīstībai”, kurā tiksies Latvijas vadošie meža nozares eksperti, lai pārrunātu aktualitātes mežsaimniecības izglītībā un zinātnē un kokrūpniecības attīstībā. Konferencē piedalīsies arī viesi no Ziemeļvalstīm – Somijas, Igaunijas un Zviedrijas.

Meža ekoloģija, ilgtspējīga saimniekošana mežā, kvalitatīva kokmateriāla iegūšana, meža biomasas ieguve enerģijas ražošanai ir tikai daži no jautājumiem, kuri nodarbina gan meža nozares uzņēmēju, gan zinātnieku prātus. Turklāt tie ir aktuāli meža nozares pārstāvjiem arī citās valstīs, it īpaši Ziemeļvalstīs, kur meža platības aizņem lielas teritorijas un veido valsts ekonomikas pamatu.

Līdz ar to konferences mērķis ir veidot diskusiju starp dažādām iesaistītajām pusēm, iepazīstināt ar jaunāko pētījumu rezultātiem zinātnē un kopīgi ar uzņēmējiem meklēt meža nozares un kokrūpniecības tālākās attīstības iespējas. Kopumā konferencē tiks nolasīti vairāk kā 40 ziņojumi, kas saistīti ar mežkopību, meža ekoloģiju, meža izmantošanu un kokapstrādi.

Konference tiks atklāta 15. martā plkst. 10.00 Vecauces pilī, Aucē. Tās plenārsēdē uzstāsies Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss, lai informētu par Latvijas kokrūpniecības attīstības tendencēm, Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) rektore Irina Pilvere, lai ziņotu par bioekonomikas attīstības iespējām Latvijā, un LLU Meža fakultātes dekāns Dagnis Dubrovskis, kurš analizēs augstāko mežsaimniecisko izglītību Latvijā. Savukārt par Latvijas Valsts mežzinātnes institūta ‘’Silava’’ ieguldījumu nozares attīstībā stāstīs tā direktors Jurģis Jansons un Meža pētīšanas stacijas (MPS) atbalstu mežzinātnei un augstākajai mežizglītībai ziņos MPS direktors Mārtiņš Līdums.

Pēc konferences plenārsēdes plānotas izbraukuma vizītes uzņēmumā "Tehnika Auce” un enerģētiskās koksnes plantācijā, tādējādi dodot iespēju interesentiem iepazīties ar uzņēmēju praktisko pieredzi.

16. un 17. martā konferences darbs turpināsies Jelgavā, LLU Meža fakultātē, 16. auditorijā. Detalizēta konferences programma atrodama LLU portālā www.llu.lv .

Konferenci organizē Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija, LLU Meža fakultāte un Latvijas Valsts mežzinātnes institūts "Silava”.

Pielikums Izmērs
Programma 2.92 MB
Pievienots 09/03/2017