Pārlekt uz galveno saturu

Neapmierinošs starts pusfinālā

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas hokeja Virslīgas pirmā izslēgšanas sērijas spēlē HK “Kurbads” uzvar HK “Zemgale/LLU” ar rezultātu 4:2, nonākot sērijas vadībā – 1:0. Savā laukumā ogrēnieši izmantoja ātrus un rezultatīvus pretuzbrukumus, bet jelgavniekiem nepadevās vairākumu izspēle.

Pēc pirmām trešdaļas minūtēm HK “Kurbads” pārņēma kontroli par ripu un burtiski ieslēdza jelgavniekus aizsardzības zonā. HK “Zemgale/LLU” spēlētāji biji spiesti aizsargāties, bet vārtsargs Rihards Cimermanis atvairīt lielu skaitu metienu. Trešdaļas desmitā minūtē HK “Kurbads” uzbrucējs Rihards Remiņš, izvairoties no viesu pretuzbrukuma, neskatoties ieraidīja ripu jelgavnieku aizsardzības zonā. Ripa izslīdēja gar leģionāru Žiga Svete un nonāca pie ogrēnieša Toma Hartmana, kas lielā ātrumā devās uz vārtiem, kur uz pret kustību pārspēja vārtsargu Rihardu Cimermani, atklājot spēles rezultātu – 1:0. Līdz trešdaļas beigām pārsvars turpināja saglabāties HK “Kurbads” rokās, jo jelgavnieki pēc kārtas nopelnīja divus noraidījumus un mazākumā bija spiesti cīnīties savā aizsardzības zonā. Pēdējā trešdaļas minūtē HK “Zemgale/LLU” radās iespēja izmantot vairākumu, bet iespēja ilga tikai četras sekundes, jo arī jelgavnieku spēlētājs bija spiests doties uz sodīto soliņa.

Otrās trešdaļas sākumā veiksme aizgriezās no HK “Kurbads” spēlētājiem, jo pirmās pusotrā minūtēs tika nopelnīti divi noraidījumi un viņi trijatā bija spiesti aizstāvētiem pret pieciem jelgavniekiem. Trešajā minūtē pēc Valentīna Feoktistova piespēles uz vārtiem ripu raidīja aizsargs Eduards Hugo Jansons. Ripa aizlidoja garām vārtiem, bet atsitoties pret bortu, atlidoja uz vārtu priekšu, kur to vārtos ieraidīja uzbrucējs Ēriks Ozollapa – 1:1. HK “Zemgale/LLU” pēc gūtiem vārtiem turpināja palielināt savu pārsvaru uz laukumu. Īpaši tam palīdzēja divi pretinieku spēlētāju noraidījumi, kuri gan palika nerealizēti. Trīspadsmitā minūtē, ieejot zonā, jelgavnieki zaudē ripu, kura veiksmīgi atlēca pie HK “Kurbads” uzbrucējiem. Izmantojot jelgavnieku aizsargu maiņu viņi divatā izgāja pret vārtsargu Rihardu Cimermani. No pirmās reizes viņu pārspēt neizdevās, bet tika izmantota priekšroka – jelgavnieki nepaspēja izkārtoties aizsardzības zonā un sekoja vēl divi metieni. Pēdējā no tiem precīzs bija ogrēnietis Aleksandrs Galkins, kurš izvirzīja HK “Kurbads” vadībā – 2:1. HK “Zemgale/LLU” pēc divām minūtēm bija iespēja izmantot vairākumu, bet iespēja netika izmantota. Pēdējā trešdaļas minūtē HK “Kurbads” aizsargs izraidīja ripu no savas aizsardzības zonas un tā neskarta nonāca pie uzbrucēja Riharda Remiņa, kurš dežūrēja uz jelgavnieku aizsardzības zonas zilās līnijas. Izejot viens pret vārtsargu Rihardu Cimermani, viņš spēja viņu apspēlēt un palielināt HK “Kurbads” pārsvaru vēl par vieniem vārtiem – 3:1.

Trešā trešdaļā HK “Zemgale/LLU” pārņēma spēles kontroli savās rokās, bet tik pie gūtiem vārtiem nekādi nevarēja. Trešdaļas četrpadsmitā minūtē, jelgavnieki neveiksmīgi pazaudē ripu HK “Kurbads” aizsardzības zonā, kas ļāva diviem pretiniekiem iziet pretuzbrukumā pret vienu aizsargu. Pēc tehniskas saspēles vārtus guva Aleksandrs Macijevskis un nostiprināja ogrēniešu pārsvaru – 4:1. Līdz trešdaļas beigām jelgavniekiem bija divas iespējas izmantot vairākumu. Pirmo viņi neizmantoja, bet otrā, pēc aizsarga Žigas Svete (Žiga Svete) piespēles, viens pret Mārtiņu Raitumu izgāja uzbrucējs Ēriks Ozollapa un ieraidīja ripu vārtos, panākot rezultātu – 4:2. Diemžēl līdz spēles beigām bija atlikušas tikai 24 sekundes un HK “Zemgale/LLU” bija spiest ciest zaudējumu pirmā izslēgšanas sērijas spēlē.

Pievienots 15/03/2017