Pārlekt uz galveno saturu

"Zemgale/LLU" izlīdzina sērijas rezultātu

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas hokeja Virslīgas pusfināla izslēgšanas sērijas otrā spēlē HK “Zemgale/LLU” pret HK “Kurbads” bija spējusi mobilizēt savus spēkus un uzvarēt ar rezultātu 3:1, izlīdzinot sērijas kopējo rezultātu 1:1. Agresīvā un saspringtā cīņā, jelgavnieki laboja pirmās spēles pieļautās kļūdas un neļāva ledus saimniekiem izvērsties uz laukuma.

HK “Zemgale/LLU” spēlētāji pēc iepriekšējās spēles bija izdarījuši nepieciešamos secinājumus un agresīvu uzsākuši pirmo trešdaļu. Izspēlēja visus momentus līdz galam un pielietojot spēka paņēmienus, viņi bloķēja HK “Kurbads” mēģinājumus iegūt spēles kontroli. Spēlējot mazākumā drosmīgi bloķēja metienus, ka arī precīzi vārtos spēlēja vārtsargs Reinis Petkus. Laukuma saimniekiem trešdaļas laikā bija divi vairākumi, kurus viņi neizmantoja savā labā. Sešpadsmitā minūtē jelgavnieki devušies uzbrukumā un neatstāja pretinieka aizsardzības zona tik ilgi, kamēr pēc Romāna Ņekļudova piespēles uz vārtiem neizdarīja metienu aizsargs Žiga Svete. Vārtsargs Mārtiņš Raitums ripu atsita, bet pirmais pie tās bija HK “Zemgale/LLU” snaiperis Niklāvs Birovs un atklāja spēles rezultātu – 0:1.

Pirms otrās trešdaļas vārdu apmaiņa starp viesu aizsargu Žiga Svete un laukuma saimnieku uzbrucēju Kobu Jass gandrīz pārvērtās par dūru cīņu, bet konflikts tika atrisināts, aizsūtot abus divus uz sodīto soliņu. Trešdaļa turpinājās tik pat agresīvi, kā pirmā. Jelgavnieki, pielietojot spēka paņēmienus, turpināja terorizēt HK “Kurbads” spēlētājus un tas tiem traucēja iegūt spēles kontroli. Mājiniekiem bija nedaudz vairāk iespēju mest uz vārtiem, bet vārtsargs Reinis Petkus turpināja rādīt stabilu spēli. Tikmēr jelgavnieku treneru korpuss uz komandas soliņa cīnījās ar tiesnešu lēmumiem dažādās situācijās. Trešdaļas sešpadsmitā minūtē uzbrucējs Artjoms Ogorodņikovs pretinieku aizsardzības zonā izcīnīja pie borta ripu un piespēlēja to Rihardam Paškauskam. Viņš negaidot atdeva to Kristapam Milleram un viņš ieraidīja ripu zem augšējā vārtu pārliktņa – 0:2.

Trešā trešdaļā jelgavnieku terors turpinājās, bet ne tik intensīvi, jo abu komandu spēlētāji bija pakusuši iepriekšējās trešdaļās. HK “Zemgale/LLU” neizmantoja vienu no saviem vairākumiem, bet tik pat neveiksmīgi vairākumā bija arī pretinieka spēlētāji. Astoņpadsmitajā trešdaļas minūtē Kristaps Millers izcīnīja ripu savā aizsardzības zonā un atdeva to Rihardam Paškauskam. Ar ātru piespēli viņš aizsūtīja pretuzbrukumā uzbrucēju Artjomu Ogorodņikovu. Lielā ātrumā viņš devās pretinieka aizsardzības zonā pret vienu aizsargu. Uzbrukumam paspēja pievienoties Kristaps Millers, kurš precīzas piespēles izgāja viens pret viens ar vārtsargu Mārtiņu Raitumu un pieveica to uz pretkustību – 0:3. Atsākoties spēlei jelgavnieki nopelnīja noraidījumu un HK “Kurbads” izmantoja iespēju nomainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Ar divu spēlētāju pārsvaru mājinieki iespieda viesus aizsardzības zonā un deviņpadsmitā minūtē guva nedaudz kuriozus vārtus. Juris Štāls izdarīja piespēli pie vārtiem esošajam Rihardam Remiņam. Viņam vajadzēja vien ieraidīt ripu neaizsargātā vārtu stūrī, bet viņš netrāpīja ripai. Tomēr ripa atsitās pret viņa slidu un ieslīdēja vārtos – 1:3. Atlikušajā līdz spēles beigām laikā HK “Kurbads” turpināja spēlēt bez vārtsarga vārtos, bet viena spēlētāja pārsvars viņiem vairs nepalīdzēja gūt vārtus un HK “Zemgale/LLU” izcīnīja uzvaru un izlīdzināja izslēgšanas sērijas rezultātu – 1:1.

Nākamā spēle starp komandām notiks 18. martā plkst. 16:00 Jelgavas ledus hallē, kur skatītājus gaida tik pat saturīga cīņa un arī “Čili Pica”, “Mitau Motors” konkursi. Pirms spēles un spēles pārtraukumos ledus hallē foajē uzstāsies jelgavnieku muzikālā grupa “Capital Tree”.  

Pievienots 16/03/2017