Pārlekt uz galveno saturu

Student, uzzini par karjeras iespējām ES

Attēla autors: No LLU arhīva

11. maijā plkst. 14.30 LLU Senāta zālē norisināsies EURES informatīvs pasākums par karjeras iespējām Eiropas Savienībā. EURES ir sadarbības tīkls, kas izveidots, lai atvieglotu strādājošo brīvu kustību 28 ES valstīs un Šveicē, Islandē, Lihtenšteinā un Norvēģijā.

Pēdējos 15 gadus EURES ir palīdzējis visā Eiropā pieskaņot brīvās darbavietas darba ņēmējiem, kuriem ir atbilstoša kvalifikācija. Kopš 1994. gada ir ievērojami palielinājies EURES iesaistījušos valstu un EURES konsultantu skaits. Lai gan EURES tīmekļa portāls ir Eiropas lielākā darba vakanču apmaiņas platforma, kurā ievieto 30 līdz 40 % visu darba sludinājumu 31 iesaistītajā valstī, cits svarīgs instruments ir arī EURES tīkls. Šis nodarbinātības profesionāļu tīkls ir izvērsts visā Eiropā, lai palīdzētu darba devējiem atrast atbilstošus darbiniekus un darba meklētājiem – darbu atbilstoši savām prasmēm un vēlmēm.

Informatīvā semināra laikā dalībnieki tiks informēti par drošiem darba meklēšanas principiem un resursiem Eiropas Savienībā, juridiskām  un administratīvām formalitātēm, uzsākot darbu citā valstī, kā arī sniegs informāciju par iekārtošanas firmu pakalpojumiem, kā arī tiks diskutēts par citiem praktiskiem jautājumiem un iespējām. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar "Tava pirmā EURES darba vieta", kas ir Eiropas Savienības darba mobilitātes programma, kas palīdz jauniešiem atrast darbu ES. "Tava pirmā EURES darba vieta" sniedz ne tikai informāciju, bet arī var palīdzēt atrast un pieteikties darbam citā ES valstī. Izmantojot programmu interesenti vari iegūt finansiālu atbalstu, dototies uz darba interviju un/vai pārceļoties, lai uzsāktu savu jauno darbu ES.

Interesentus lūdzu pieteikties pa e-pastu: informacija@llu.lv

Pievienots 02/05/2017