Pārlekt uz galveno saturu

Nedēļas nogalē SELL studentu sporta spēlēs piedalīsies dalībnieki no 64 pasaules augstskolām

Attēla autors: No LLU arhīva

33. Baltijas jūras valstu studentu sporta spēlēs (SELL), kas Rīgā norisināsies no 19. līdz 21. maijam, ieradīsies vairāk nekā 1500 studenti no 64 pasaules augstskolām, no kuriem 90 dalībniekiem būs no Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU). Kopumā spēles, kuru atklāšanas pasākums 19. maijā plkst. 20.00 notiks Rīgā, kultūras namā “Ziemeļblāzma” pārstāvēs 12 dažādas pasaules valstis - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas Vācijas, Čehijas, Somijas, Slovākijas, Itālijas, Anglijas, Krievijas, Ķīnas un Libānas, informē LASS izpilddirektore Kristīne Karašniece.

Spēļu atklāšanas pasākumā piedalīsies Eiropas Universitāšu sporta apvienības (EUSA) prezidents Adams Roczeks un Starptautiskās studentu sporta federācijas (FISU) valdes pārstāve Kairis Ulps, IZM un Rīgas Domes pārstāvji.

Šogad SELL spēlēs iekļauti 15 sporta veidi: vieglatlētika, basketbols, regbijs 7, florbols, mini futbols, volejbols, pludmales volejbols, peldēšana, spēka trīscīņa, galda teniss, džudo, badmintons, orientēšanās, cīņa (brīvā cīņa un grieķu–romiešu cīņa) un svarcelšana. Plašāk pārstāvētais sporta veids spēlēs būs vieglatlētika, kurā spēkiem mērosies 194 atlēti.

Sacensību programmu iespējams skatīt šeit.

Daudzskaitlīgākā studējošo sportistu pārstāvniecība SELL spēlēs būs no Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas - 146 dalībnieki, kuri startēs visos sporta veidos, izņemot badmintonu. Savukārt Latvijas Lauksaimniecības universitāte spēlēs piedalīsies ar 90 dalībnieku lielu delegāciju, bet Rīgas Stradiņa universitāte ar 89 dalībniekiem. Plaša ārvalstu studentu pārstāvniecība gaidāma arī no Lietuvas Sporta universitātes - 74 sportisti un Slovākijas Žilinas (Žilinská) universitāte - 56 atlēti.

Pirmā delegācija, kas piereģistrējās 33. SELL spēlēm bija no Ķīnas, kuru sacensībās pārstāvēs 7 valsts augstskolas. Arī no Latviju uz starta līnijas izies 19 augstskolu studenti, no Lietuvas - 11 augstskolas, bet no Igaunijas - 8 augstskolu sportisti.

“Dalībai SELL studentu spēlēs nav vecuma ierobežojumu, tām varēja pieteikties visi studenti un arī 2016. gada augstskolu absolventi,” stāsta Latvijas Augstskolu sporta savienības prezidente Agita Ābele. “Tieši topošie līderi ir tie, kuri aizrautīgi iesaistās ne tikai studijās, bet arī dažādās sociālās aktivitātēs, jo īpaši sportā. Novēlu sacensību dalībniekiem, lai ikviens ar savu sniegumu bagātina šo studentu dzīves sporta notikumu, smeļas pozitīvas emocijas un stiprina savu līderības garu sporta arēnās!”

33. SELL studentu spēles organizē Latvijas Augstskolu sporta savienība (LASS) sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), Latvijas Sporta federācijas padomi (LSFP), Rīgas Domes Izglītības un kultūras un sporta departamentu, Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju “Live Riga”, Rīgas Stradiņa universitāti, Latvijas Universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju, SIA “BITE Latvija”, DLVbet, SIA “MAXIMA” Latvija”.

SELL afiša

 

Pievienots 17/05/2017