Pārlekt uz galveno saturu

VBF šķiro atkritumus gudri

Šis pavasaris Vides un būvzinātņu fakultātei (VBF) nesis jaunas vēsmas - veiksmīgi sadarbojoties fakultātes Studējošo pašpārvaldes aktīvistēm Agnesei Ozoliņai un Alisei Trifanei (programmas “Vide un ūdenssaimniecība” 3. kurss), fakultātes dekānei un firmai “Gudrais šķiro”, fakultātes telpās ir ieviesta atkritumu šķirošana.

Fakultātes pirmā stāva foajē izvietots skaists un funkcionāls atkritumu šķirošanas konteiners, kas ikvienam garām gājējam liek aizdomāties par tīru vidi un piedalīties atkritumu šķirošanā.

“VBF ir vienīgā Latvijā, kurā sagatavo speciālistus zemes ierīcībā, ainavu arhitektūrā un plānošanā, lauksaimniecības ēku un būvju būvniecībā, kā arī inženierus vides un ūdenssaimniecībā, līdz ar to tā ir vērsta uz zaļu domāšanu un cenšas veidot studentiem patīkamu studiju vidi un brīvo brīžu telpu. Ceram, ka fakultātē atkritumu šķirošana rosinās vēlmi šķirot atkritumus arī ikvienam gan mājās, gan studentu kopmītnēs,” stāsta VBF Meža un ūdens resursu zinātniskās laboratorijas zinātniskā asistente Jovita Pilecka.

Konteinera izvietošana bija iespējama, pateicoties uzņēmumam “Gudrais šķiro”. Atbalstot citu Eiropas valstu piemēru, uzņēmums vēlas padarīt vidi Latvijā sakārtotāku un padarīt atkritumu šķirošanu par pašsaprotamu lietu. Tieši tāpēc uzņēmums piedāvā mūsdienīgus un gaumīgus atkritumu šķirotājus, kas iederēsies jebkurā interjerā. Nav svarīgi - uzņēmums vai fiziska persona - ikvienam ir iespēja veicināt un popularizēt atbildīgu attieksmi pret vidi un zaļo domāšanu. Šķirojot sadzīves atkritumus, tiek samazināts kopējo poligonos apglabājamo atkritumu daudzums.

Ja vēlies dzīvot tīrā, drošā vidē, tad jāsāk ar sevi - Gudrais šķiro! Informācija par uzņēmumu www.gudraisskiro.lv.

Pievienots 17/05/2017