Pārlekt uz galveno saturu

LLU viesojas Latvijas Valsts emeritētie zinātnieki

Attēla autors: No LLU arhīva

31. maijā Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) viesojās Latvijas Valsts emeritēto zinātnieku biedrība "Emeritus", kas iepazinās ar universitātes pārstāvētajiem zinātniskajiem virzieniem, kā arī apmeklēja Veterinārmedicīnas un Pārtikas tehnoloģijas fakultātes.

LLU zinātņu prorektors, profesors Arnis Mugurēvičs iepazīstināja zinātniekus ar stāstījumu par universitātes prioritārajiem pētniecības virzieniem, kā arī realizētajiem un realizācijā esošajiem valsts finansētajiem pētniecības projektiem. A.Mugurēvičs uzsvēra zinātniskās infrastruktūras būtisko lomu universitātes fundamentālajos pētījumos, kā arī sadarbības ar ārvalstu pētniekiem veicināšanā. Pēdējos gados LLU kā prioritāte izvirzīta tieši zinātniskā darba veicināšana, trīskāršojot bāzes finansējumu un īpašu vērību pievēršot katra pētnieka individuālajam veikumam, ieviešot snieguma finansējumu atbalsta projektu veidā. Tāpat zinātņu projektors uzsvēra, ka būtiski kopā strādāt pētniekiem ar doktorantiem, lai veidotos pēctecība un jauno mācībspēku kalve. 

Biedrības pārstāvji pēcāk viesojās Veterinārmedicīnas fakultātē, kurā kopā ar dekānu Ilmāru Dūrīti apmeklēja Veterināro klīniku – lielo un mazo dzīvnieku operāciju zāles, dzīvnieku uzturēšanās telpas, aplūkoja medicīnisko aprīkojumu, kā arī Pārtikas tehnoloģijas fakultāti, kurā Pārtikas tehnoloģijas katedras viesdocents Mārtiņš Šabovics izrādīja Pārtikas sensorās novērtēšanas, Pārtikas produktu iepakošanas, Mikrobioloģijas, Procesu un iekārtu laboratorijas, kā arī gaļas, piena, dārzeņu pārstrādes pilotražotnes.

Biedrības „Emeritus” valdes loceklis, LLU profesors emeritus Aleksandrs Jemeļjanovs rosinājis apmeklēt Jelgavu, lai emeritētos zinātniekus iepazīstinātu ar LLU pārstāvētajiem zinātniskajiem virzieniem, attīstības perspektīvām, kā arī studentu sagatavošanas principiem.

Latvijas Valsts emeritētie zinātnieku biedrība „Emeritus” apvieno 150 visdažādāko nozaru zinātniekus, lai sekmētu viņu aktīvās zinātniskās darbības laikā uzkrātās pieredzes un gūto atziņu apkopošanu un saglabāšanu, kā arī zinātnieku sabiedriskās aktivitātes veicināšanu.

Pievienots 02/06/2017