Pārlekt uz galveno saturu

Parakstīts Sadarbības līgums zinātniskās infrastruktūras attīstības projekta ieviešanai

Attēla autors: No LLU arhīva

5. jūnijā Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Rektorāta sēžu zālē tika parakstīts Sadarbības līgums starp LLU, Agroresursu un ekonomikas institūtu (AREI) un Dārzkopības institūtu (DI) par kopīga projekta realizēšanu institucionālās kapacitātes stiprināšanai un zinātniskās infrastruktūras attīstības jomā.  

Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" ietvaros iesniegšanai sagatavots 1.1.1. specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt Latvijas zinātnisko institūciju pētniecisko un inovatīvo kapacitāti un spēju piesaistīt ārējo finansējumu, ieguldot cilvēkresursos un infrastruktūrā" pasākuma, kā arī 1.1.1.4. pasākuma "P&A infrastruktūras attīstīšana viedās specializācijas jomās un zinātnisko institūciju institucionālās kapacitātes stiprināšana" projekta "LLU un tās pārraudzībā esošo zinātnisko institūciju pētniecības, attīstības infrastruktūras un institucionālās kapacitātes stiprināšana" pieteikums.

"Jau iepriekš bijusi iespēja pārbaudīt sadarbību starp LLU un Agroresursu un ekonomikas institūtu (AREI), kā arī Dārzkopības institūtu (DI) projekta „LLU un tās pārraudzībā esošo zinātnisko institūciju infrastruktūras attīstība un institucionālā stiprināšana" ietvaros un esam pārliecināti par veiksmīgu sadarbību arī šī projekta īstenošanā, kas paredz 15 dažādu objektu attīstību, tostarp vairāku laboratoriju būvniecību un aprīkošanu ar zinātniskajām iekārtām," pauda LLU Zinātņu prorektors, profesors Arnis Mugurēvičs, parakstot sadarbības līgumu.

Darbības programmas pasākuma mērķis ir atbalstīt pētniecību, kas sniedz ieguldījumu Latvijas viedās specializācijas stratēģijas mērķu sasniegšanā, zinātnes un tehnoloģiju cilvēkkapitāla attīstībā un jaunu zināšanu radīšanā tautsaimniecības konkurētspējas uzlabošanai. Tiek atbalstīti pētniecības projekti, kas sniedz ieguldījumu Latvijas viedās specializācijas stratēģijas noteikto tautsaimniecības transformācijas virzienu un izaugsmes prioritāšu īstenošanā un specializācijas jomu attīstībā.

Sadarbības līgumu parakstīja LLU zinātņu prorektors A. Mugurēvičs,  Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) direktors Roberts Stafeckis un Dārzkopības institūta (DI) direktore Inese Ēbele.

Projektu 16 721 153 eiro apmērā līdzfinansēs Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

 

Pievienots 05/06/2017