Pārlekt uz galveno saturu

ESAF studenti pētniecības prasmes pilnveidos Vasaras skolā

Lai dotu iespēju studentiem mācīties ārpus akadēmiskās vides un universitātes telpām, no 3. līdz 8. jūlijam LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte (ESAF) organizē Vasaras skolu "Būvējam kopienu. Tās sociāli, ekonomiskie un kultūrvides aspekti praksē”, kas sadarbībā ar biedrību "Ūdenszīmes” norisināsies Jēkabpils novada Rubeņu pagasta Kaldabruņā.

Vasaras skolas organizētajās lekcijās un aktivitātēs, kuras vadīs LLU mācībspēki, piedalīsies gan studenti, gan Kaldabruņas iedzīvotāji. To mērķis ir sniegt ikvienam interesentam informāciju par praktiski īstenojamām pētniecības metodēm, lai izzinātu savas kopienas un tās teritorijas iespējas un kopīgi veidotu attīstības vīziju un iespējamos darbības virzienus. Tāpat arī Vasaras skolas dalībniekiem būs iespēja apgūt dažādas neformālās mācīšanās metodes un izpētes reālajā vidē - lauka darba - specifiku.

"Vasaras skolas ideja radās ESAF pētniecēm Dinai Bitei un Ženijai Krūzmētrai, kuras aizvadītajā vasarā veica lauku kopienu pētījumus Latvijā, intervēja Kaldabruņas kopienas pārstāvi Ievu Jātnieci un apzināja šīs lauku teritorijas vajadzības. Viņas saprata, ka Kaldabruņā būtu ļoti vērtīga dziļāka kopienas izpēte, kuru varētu īstenot mūsu studenti, lai pilnveidotu savas sociālo pētījumu veikšanas prasmes. Tādējādi studentiem Vasaras skola būs īpaša iespēja praktizēties pētniecībā, turklāt ar nopietnu pievienoto vērtību - palīdzot konkrētas vietas attīstībai,” stāsta ESAF dekāne Andra Zvirbule.

Paralēli Vasaras skolā plānotajām aktivitātēm studenti sniegs atbalstu Kaldabruņas iedzīvotājiem siena skulptūru plenēra "Siena dienas” organizēšanā un īstenošanā, kurā radīto darbu ekspozīcija tiks atklāta 8. jūlijā.

Plašāka informācija par aktivitātēm Kaldabruņā iegūstama šeit .

Pievienots 30/06/2017