Pārlekt uz galveno saturu

Uz Čehiju pēc jauniem iespaidiem kopā ar Erasmus+

Attēla autors: No LLU arhīva

Studiju joma: Mežzinātne

ČehijaMēs izvēlējāmies piedalīties Erasmus+ studiju mobilitātē, jo tā ir laba iespēja apgūt un pilnveidot savas angļu valodas zināšanas, protams, arī dzīvošana svešā vide un kultūrā ir ļoti liels ieguvums!

Ļoti priecēja fakts, ka gan nosūtošā, gan uzņemošā augstskola bija atvērtas sadarbībai. Koordinatori bija spējīgi atbildēt uz visiem interesējošajiem jautājumiem, lai gan no Čehijas puses atbildes nācās gaidīt nedaudz ilgāk.
Piedaloties šajā programmā mēs esam ieguvuši daudz jaunu paziņu ārpus mūsu valsts. Iesakām Čehiju, kā ļoti labu valsti, lai ceļotu, jo satiksme no Prāgas uz citām Eiropas valstīm ir ļoti laba un salīdzinoši lēta.  Protams, nevar aizmirst par mācībām. Tās dažbrīd gan sagādāja grūtības, bet kopumā viss bija gandrīz tāpat kā Latvijas Lauksaimniecības universitātē.
Interesanti bija uzzināt, ko citu valstu studenti zina par mūsu valsti. Liels ieguvums ir dzīvošana svešā kultūrā, kad skolā mācās par to un izdzīvo šo svešo kultūru dzīvē, tad ir daudz citādāk, iesakām to pamēģināt ikvienam! Noteikti jāizmanto iespēja ar studentu organizācijām doties ceļojumos, šie pasākumi parasti ir jautri un lēti. Tas ir labs veids kā apceļot pasauli par to maksājot, gluži ne kapeikas, bet vismaz salīdzinoši mazu naudu. Visiem kas dodas uz Čehiju iesaku paņemt līdz speciālus apavus, lai kaut kalnos, jo to tur ir daudz!
Prāgu var paslavēt par sabiedrisko transportu, jo tas ir ļoti izdevīgs, mēneša biļete maksā vien 10 eiro un var braukt cik vien vēlās, gan ar metro, tramvaju vai autobusu, protams, ar mazo kuģīti arī! Prāga ir arī ļoti skaista pilsēta, kuru vajadzētu iepazīt atrodoties tur! Tur dzīvo dažādu nacionalitāšu cilvēki.

Annija Grava un Santa Rozentāle

2015./2016. studiju gads

Pievienots 27/07/2017