Pārlekt uz galveno saturu

Vislielākais ieguvums ir akadēmiskās zināšanas

Attēla autors: No LLU arhīva

Studiju joma: Kokapstrāde

Spanijas ekskursijaIemesls, kāpēc izvēlējos piedalīties Erasmus programmā, ir tāpēc, ka es gribēju izmantot iespēju iepazīties ar studiju procesu citās Eiropas universitātēs.

Kā jau mēs visi zinām, katrai valstij ir atšķirīga kultūra, dzīvesveids, vide, un protams arī cilvēki. Šīs īpašības dod mums iespēju iepazīt, izprast, izbaudīt, ne tikai redzēt vai izlasīt par to, bet pašiem izjust, un runājot par īpašībām, es biju pilnīgi pārliecināts, ka tās attieksies arī uz izglītības veidu un metodēm, kas tiek izmantotas mācību procesā, šīs metodes braucu apgūt, un pilnveidot, lai varētu vest atpakaļ uz Latviju, un uz savu universitāti un droši var teikt ka uz tālāko dzīvi.

Sākot studijas Groupe ESB Ecole Supérieure du Bois augstskolā, varēja uzreiz noprast, ka šī augstskola ir augstas kvalitātes, jo skolas vadība un personāls kas pasniedz lekcijas ir ar augstām ekspektācijām no katra studentam, bet arī mācību līmenis ir augsts, un skolā nav pasniedzēju, bet ir speciālisti no savas nozares, kurš nāk ar daudzu gadu pieredzi un panākumiem savā nozarē,  un viņš nāk mācīt tieši tevi, un nav nekā labāka par pieredzi, salīdzinājumā ar teoriju.

Runājot par personāla vadību un par personām kas skolā atbildēja par internacionālajiem studentiem, varu teikt tikai labus vārdus. Personāls ir atsaucīgs, izpalīdzīgs, un draudzīgs, kā piemēru varu minēt: Parīzes traģēdiju, nākošajā nedēļā personāls savāca visus internacionālos studentus un sasēdināja tā, lai veidotu apli, un tad kopīgi izrunājam kā jūtamies, ko vēlams darīt, kur vērsties un skola pat piedāvāja konsultācijas ar personālu, lai izrunātu lietas, kas mūs satrauc, un piedāvāja arī uz parīs dienām nokavēt skolu, lai aizbrauktu pie mūsu ģimenēm, šajā baisajā laika posmā.

Šajos sešos mēnešos, kurus es pavadīju Francijas Ecole Supérieure du Bois augstskolā, kā vislielāko ieguvu akadēmiskajā ziņā, varu minēt grupu darbu un kā pareizi prezentēt grupas darbu, jo prezentācijas par paveikto studiju darbu ir neizpaliekamas katrā studiju priekšmetā, iemācot daudz ko par cilvēku un vel vairāk ļaujot kontaktēties ar cilvēkiem no citām internacionālajām universitātēm, kas ļoti satuvina cilvēkus, ja vel neesi paspējis iepazīties un uzzināt interesantas lietas par personu. Ļoti pozitīva pieredze un jaukas atziņas par grupu darbiem, bet kā personīgo ieguvumu varu teikt, kad esmu mainījis savu tēlu no studenta, par profesionāli, jo skola dod tādu priekšstatu un to viņi gaita arī no tevis.

Droši varu teikt, nebaidies, jo šāda iespēja ir tikai vienreiz. Visa Erasmus programma ir labi sakārtota un draudzība starp augstskolām ir stipra, un par neko nav jāuztraucas, jo visas atbildīgās personas darīs visu lai palīdzētu un padarītu tavu Erasmus studiju laiku interesantu un komfortablu. Galvenais esi pozitīvs un komunikabls, kas būs pašas labākās īpašības, ko ņemt līdzi jebkur.

Izmanto iespēju, ko universitāte un valsts tev dod, jo salīdzinot ar citiem internacionālo augstskolu studentiem, viņiem valsts nepiešķir naudu lai studētu ārvalstīs, kas padara dzīvi vieglāku gan tev, gan taviem vecākiem, kuriem nav jāmaksā par tavu uzturēšanos un par studēšanu ārvalstu augstskolā, un par to es esmu ļoti pateicīgs. Izmanto iespēju, nebaidies, pēc tam, kad būsi aizbraucis un būs jābrauc mājas, nemaz negribēsies, tici man.

Mārtiņš Salata

2015./2016. studiju gads

Pievienots 08/08/2017