Pārlekt uz galveno saturu

Pirmkursniek, brīvprātīgo prakse un aktivitātes no 28. augusta

Attēla autors: No LLU arhīva

No 28. augusta Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) norisināsies ikgadējā pirmkursnieku brīvprātīgo prakse, kā laikā studenti sakops un iekārtos savu studiju vidi, kā arī būs lieliska iespēja iepazīties ar jaunajiem studiju biedriem pirms jaunā studiju gada sākuma un, protams, ar studentu galvaspilsētu – Jelgavu, kas daudziem studentiem kļūs par otrajām mājām turpmākos četrus gadus.

"Lai LLU un tās apkārtne vienmēr būtu patīkama un sakopta, tiek ieguldīts daudzu cilvēku darbs. Taču svarīgs ir ikviena cilvēka devums, tādēļ ikgadējā pirmkursnieku prakse ir lieliska iespēja kļūt par brīvprātīgo un palīdzēt sakopt studiju vidi. Ir svarīgi, ka ikviens pirmā kursa students piedalās un palīdz uzturēt kārtīgu gan Jelgavas pili, gan fakultāšu telpas un studentu viesnīcas," uzsver Komunikācijas un mārketinga centra vadītāja Lāsma Līcīte.

Lai prakses laiks pirmkursniekiem būtu notikumiem un pārsteigumiem bagāts, LLU Studējošo pašpārvaldes (SP) un fakultāšu SP pārstāvji būs sarūpējuši atraktīvus pasākumus, lai palīdzētu jaunajiem studentiem iejusties studentu dzīvē.

28. augustā plkst. 17.00 ikviens pirmkursnieks tiek aicināts apmeklēt Meža fakultātes (MF) studentu biedrības "Šalkone" kino filmu vakaru, kā laikā būs iespēja ne tikai iepazīties ar citu fakultāšu studentiem un pārstāvjiem, bet arī relaksēties pēc notikumiem bagātās dienas.

29. augustā pirmkursniekiem Meža fakultātes (MF) sporta laukumā (Akadēmijas ielā 11) būs iespēja kopīgi sacensties ar MF studentu biedrību “Šalkone”, Latvijas Jauno zemnieku klubu (JZK), Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūtu (MeKA) un regbija klubu "Mītava" rīkotajās sporta spēlēs. Reģistrēšanās no plkst. 16.30, bet sacensību sākums plkst. 17.00.

Savukārt trešdien, 30. augustā, plkst. 17.00 pirmkursnieki tiek aicināti piedalīties Informācijas tehnoloģiju fakultātes (ITF) SP rīkotajā aktivitātē ”Izdzīvošanas špikeris”, kas norisināsies Jelgavas pilī. Reģistrēšanās no plkst. 16.30 Jelgavas pils pagalmā.  Savukārt no plkst. 21.00 pirmā kursa studentiem būs iespēja iepazīt studentu iecienīto atpūtas vietu "Jelgavas Krekli", kur būs sarūpēts "Kreklu iestājeksāmens", kā laikā tiks pārbaudītas studentu dziedāt un dejotprasmes.

 "LLU ir īpaša un tradīcijām bagāta augstskola, kā arī mēs esam viena no retajām augstskolām, kur ir saglabājusies brīvprātīgo pirmkursnieku prakse.  Prakses laikā studentiem būs iespēja ne tikai sakopt studiju vidi, bet gan vienu nedēļu pirms jaunā studiju gada sākuma iepazīt studentu galvaspilsētu un Latvijas Labākās universitātes telpas, kas sākumā var likties kā labirints. Prakses galvenais mērķis ir adaptācijas periodā izmantot iespēja iepazīt topošos kursa biedrus un dibināt jaunus kontaktus.  Vecāko kursu studenti atzīst, ka prakses nedēļa ir nepieciešama un šī tradīcija jāsaglabā, jo tas ļauj mierīgā gaisotnē iekārtoties gan studentu viesnīcās, gan iepazīt apkārtējo apkārtni,” stāsta LLU SP vadītājs Gvido Bērziņš.

Pirmkursniek, esi informēts par universitātē notiekošo un seko mums sociālajos tīklos: facebook.com/llu.lv twitter.com/llu_lv instagram.com/lluniversitate , facebook.com/s.b.salkone/ , snapchat: llu_latvija, kā arī dalies ar bildēm un/vai video par praksē piedzīvoto.

Prakse

 

Pievienots 24/08/2017