Pārlekt uz galveno saturu

Imatrikulēti 1252 jaunie LLU studenti

4. septembrī LLU Jelgavas pils pagalmā aizvadīts Imatrikulācijas akts, kurā, piedaloties visu fakultāšu pamatstudiju 1. kursa studentiem, LLU vadībai, Jelgavas pilsētas vadībai un studentu korporācijām, svinīgi sveikti LLU studentu saimē 1252 jaunie studenti, kuri studijas Jelgavā sāks šajā rudenī.

Šogad Imatrikulācijas diena ir īpaši nozīmīga, jo tā ir arī Jelgavas Lauksaimniecības akadēmijas (šobrīd LLU) dibinātāja Kārļa Ulmaņa 140. dzimšanas diena, ko jaunajiem studentiem atgādināja LLU rektore Irina Pilvere.

“Tieši Kārlis Ulmanis redzēja universitātes vietu Jelgavā un Latvijas tautsaimniecībā. Viņa mums uzticēto mantojumu nesam šodien tālāk un atgādinām ikvienam no jums. Viņa idejas un sapņi dzīvo kopā ar mums – Latvijas Lauksaimniecības universitāti. Latvijai nav dārgu derīgo izrakteņu, tāpat mēs neesam daudzu desmitu miljonu nācija, kas, balstoties uz lielo cilvēku skaitu, varētu ražot lētu masveida produkciju. Tas nozīmē, ka Latvijai ir nepieciešami gudri cilvēki, kuri spēj radīt dārgus un starptautiskajā tirgū konkurētspējīgus produktus. Zināšanas ir bagātība, kuras krāšana ir labākais no investīciju veidiem. Novēlu jums visiem apzināties izglītības un izglītošanās vērtību!” sveicot jaunos studentus teica I. Pilvere.

Īpašā stāstā ar klātesošajiem dalījās Vides un būvzinātņu fakultātes maģistrante Jovita Pilecka, kura šogad ir Senāta stipendijas ieguvēja.

“Ja kāds pirms 6 gadiem, kad, tāpat kā jūs, es stāvēju pils pagalmā, man teiktu, kas es studēšu maģistrantūrā un būšu jebkādas stipendijas ieguvēja, es neticētu. Pateicoties studijām, draugiem, mācībspēkiem, es šodien esmu LLU Senāta stipendiāte, maģistrante un nu jau arī LLU mācībspēks. Bija grūti studiju brīži, bija jautri, bija visādi. Ticu tam, ka viss, kas nācis grūti, ir daudz saldāks. Ja kādam šķiet, ka jūsu kursa biedrs vai istabiņas kaimiņš ir no Marsa, bet jūs paši esat no Zemes un sastrādāties nav iespējams, tad meklējiet savējos. Jūs esat vairāk kā tūkstotis, starp kuriem noteikti atradīsiet savus draugus, domubiedrus un atbalstītājus. Ejiet un dariet visu no sirds!” novēlēja J. Pilecka.

Tāpat studentus sveica Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, LLU Studējošo pašpārvaldes vadītājs Gvido Bērziņš un studentu korporāciju pārstāvji.

Pēc svinīgā Imatrikulācijas akta visi klātesošie devās uz aleju Jelgavas pils dienvidu pusē, lai guldītu jaunu bruģakmeni akadēmiskajā ceļā, kas simbolizēs 2017. gada pirmkursnieku ceļa sākumu augstākajā izglītībā un nodotu studentu parakstītu vēstījumu nākamajām paaudzēm, kurš turpmāk glabāsies LLU muzejā.

Studijas rudenī LLU sāks un turpinās aptuveni 100 ārvalstu studenti un 4. septembris ir arī pirmā studiju gada diena viņiem. Pirmajā nedēļā viņi iepazīs LLU, Jelgavu un Latviju, lai 11. septembrī sāktu studijas. Citiem 1. kursa studentiem pirmās lekcijas sāksies rīt, 5. septembrī, bet vecāko kursu studenti tās aizvadījuši jau šodien.

Pievienots 04/09/2017