Pārlekt uz galveno saturu

Matemātikas katedra organizē diskusiju par matemātikas izglītību

Attēla autors: No LLU arhīva

15. septembrī no plkst. 14.00 līdz 18.00 Jelgavas pils 218. auditorijā norisināsies apaļā galda diskusija par matemātikas izglītības aktualitātēm un attīstības iespējām Zemgales reģionā. Izvērtējot skolēnu sasniegumus matemātikas centralizētajā eksāmenā, LLU Matemātikas katedra aicina matemātikas skolotājus un pasniedzējus, pētniekus, izglītības ekspertus, vadītājus un citus izglītības pārstāvjus, lai kopīgi izvērtētu situāciju, apzinātu attīstības iespējas un noteiktu pasākumu kompleksu rezultātu uzlabošanai Zemgales reģionā.

Informācijas tehnoloģiju fakultātes (ITF) Matemātikas katedra laika gaitā dibinājusi tradīciju – vasaras brīvlaikā vai mācību gada sākumā rīkot dažādus seminārus skolotājiem, pasniedzējiem, pētniekiem un citiem interesentiem par jaunumiem informācijas tehnoloģiju izmantošanu izglītībā, kā arī par matemātikas izglītības aktualitātēm. Turpinot sadarbību ar matemātikas skolotājiem un citiem izglītības darbiniekiem, arī šogad tiek rīkota tikšanās – apaļā galda diskusija, lai kopīgi izvērtētu situāciju, apzinātu attīstības iespējas un noteiktu pasākumu kompleksu rezultātu uzlabošanai Zemgales reģionā.

Līdzīgu tikšanos Matemātikas katedra organizēja arī pagājušajā gadā, kur galvenokārt diskutēja par matemātikas izglītības ilgtspējīgu attīstību. Semināra dalībnieki dalījās pieredzē par matemātikas kompetenču veidošanu ārpus mācību programmas aktivitātēm, kā arī par Zemgales reģiona skolēnu zinātniski pētnieciskajiem darbiem. Semināra laikā tika prezentēti LLU 1. kursa studentu matemātikas zināšanu diagnostikas testu rezultāti un analizētas galvenās kļūdas. Skolotāju uzmanība tika pievērsta galvenokārt elementārām matemātikas tēmām, lai nostiprinātu zināšanas un prasmes skolēniem uzsākot studiju gaitas universitātē.

Šogad Latvijas iedzīvotājos lielu satraukumu radīja skolēnu sasniegumi matemātikas centralizētajā eksāmenā. Matemātikas katedras darbinieki vēlas apzināt situāciju Jelgavā un Zemgales reģionā, tāpēc diskusiju apmeklēt aicināti visi interesenti, kuri tieši vai netieši piedalās matemātikas izglītības procesos un var sniegt savu ieguldījumu problēmas risināšanā. Diskusijā pieredzē dalīsies skolotāji, matemātikas centralizēto eksāmenu labošanā, un analizēs galvenās kļūdas. Šobrīd tiek plānots, ka tiks diskutēts arī par tehnikumu reflektantu zemajiem rezultātiem matemātikas centralizētajā eksāmena, kā arī tiks prezentēti šī gada 1. kursa studentu matemātikas diagnostikas testu rezultātus un apzinātas būtiskākās kļūdas un iemesli.

Pieteikšanās līdz 12. septembrim, rakstot e-pastā: anna.vintere@llu.lv. E-pasta vēstulē jānorāda vārds, uzvārds, izglītības iestāde un e-pasta adrese. Neskaidru jautājumu gadījumā zvanīt pa tālruni: 29419351 vai rakstīt: anna.vintere@llu.lv

 

 

 

Pievienots 07/09/2017