Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" piedzīvo zaudējumu

Attēla autors: No LLU arhīva

2017. gada 30. septembrī, Rīgā, Kurbads ledus hallē tika aizvadīta pirmā šīs sezonas Optibet hokeja līgas spēle starp HK “Kurbads” un HK “Zemgale/LLU”. Spēles gaita bija diezgan nervoza un raustīta, jo komandas pelnīja daudz noraidījumus un gala rezultātu noteica spēle nevienlīdzīgos sastāvos. HK “Kurbads” šajā elementā izrādījās veiksmīgāka un pieveica jelgavniekus ar rezultātu 3:1.

Pirmās trešdaļas norisi noteica spēle nevienādos sastāvos un jau pirmajā spēles daļā. HK “Kurbads” pirmie nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas un jelgavnieki to izmantoja ceturtā minūtē. Pēc Matīsa Gelažis un Olafa Aploka piespēlēm, ripu vārtos ieraidīja Ivans Ribčiks (Ivan Rybchik) – 0-1. Šo pārākumu rezultātā HK “Zemgale/LLU” spēja saglabāt vien divas ar pusi minūtes, kurās paspēja nopelnīt divus noraidījumus un bija spiesti spēlēt lielā mazākumā. Viens pēc otra mazākumus HK “Kurbads” rindās realizēja Mārtiņš Ģipters un Jānis Straupe, izvirzot ledus saimniekus vadībā ar rezultātu – 2:1. Spēles turpinājumā neviena no komandām pie vārtu guvuma netika.

Otrā trešdaļa arī līdzinājās pirmajai, jo komandas bagātīgi pelnīja noraidījumus. Bieži vien savas neuzmanības dēļ. Sestajā minūtē Sandis Zolmanis vairākumā panāca rezultātu – 3:1. HK “Zemgale/LLU” spēlētāji neizmantoja savas vairākuma iespējas, bet trešdaļas vidū spēja nosargāt neskartus vārtus lielā mazākumā. Spēlējot vienādos sastāvos abas komandas spēja veidot interesantus uzbrukumus, bet bez vārtu guvumiem.

Trešā trešdaļa spēles raksturs nemainījās, komandas pelnīja noraidījumus un centās nosargāt savus vārtu, kas labi padevās abām komandām, jo vārti nevienādos sastāvos tā arī netika gūti. Spēle vienādos sastāvos ne vienai, ne otrai arī nedeva jūtamu rezultātu. Vārtu gūšanas iespējas bija abām komandām, bet vārtos labi spēlēja vārtsargi, neļaujot vairs mainīt spēles rezultātu.

Pievienots 28/09/2017