Pārlekt uz galveno saturu

"Zemgale/LLU" atspēlējas un neļauj "Prizmai" izcīnīt pirmo uzvaru sezonā

Attēla autors: No LLU arhīva

2017. gada 3. oktobrī Rīgā, Volvo SC ledus hallē, norisinājās Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta spēle starp HK “Prizma” un HK “Zemgale/LLU”. Pārsteidzoši nemotivētu spēli parādīja abu komandu spēlētāji, līdz spēles beigās nācās sasparoties un jau papildlaikā rīdzinieki atzina HK “Zemgale/LLU” pārākumu ar rezultātu 1:2, bet atņemot viņiem vienu punktu.

Atšķirībā no Latvijas Kausa spēlēs, kurā pēdējo reizi tikās abas komandas un parādīja aizraujošo cīņu, regulārā čempionāta spēles pirmā trešdaļa tika aizvadīta mierīgā atmosfērā un diezgan garlaicīgi. Abas komandas sākumā neizmantoja nevienlīdzīga sastāva iespējas, bet turpinājumā spēlēja pozicionālo hokeju, it kā būtu treniņā. Abu komandu aizsardzība viegli tika gala ar uzbrucējiem un ripa reti, kad nokļuva līdz vārtsargiem. Pāris bīstami momenti bija, bet vārtu tīklā ripa neielidoja. Trešdaļas pēdējās četras minūtes HK “Zemgale/LLU” vairāk kontrolēja ripu un tāpēc arī veica nedaudz vairāk bīstamu metienu vārtu virzienā, bet rezultātu izmainīt nespējas.

Otrā trešdaļā komandas arī neizskatījās īpaši motivētākas gūt uzvaru, kaut gan nedaudz izmainīja savu taktiku. HK “Zemgale/LLU” vairāk centās iet virsū vārtiem, bet HK “Prizma” efektīvi izmantoja iespējas veidot ātrus pretuzbrukumus ar vairākiem spēlētājiem pret vienu vai diviem aizsargiem. Darbs vārtsargiem nepieauga pēc metienu skaita, bet paaugstinājās atbildība, jo metieni kļuva precīzāki. Otrā trešdaļa noslēdzās bez gūtiem vārtiem, bet toties HK “Zemgale/LLU” zaudēja aizsargu Rimantu Zeili, kurš traumas dēļ pievienojās vēl trim traumētiem pamatsastāva spēlētājiem.

Trešā trešdaļā abu komandu spēlētāji nojauta, ka beidzot jāsāk gūt vārtus, ja kāda no tām vēlās uzvarēt. Jelgavnieki vairāk kontrolēja ripu un vairāk uzbruka, bet HK “Prizma” turpināja izmantot pretuzbrukumus. Trešdaļas vidū rīdzinieki pierādīja, ka viņi ir vairāk motivētie un spēja noguldīt uz ledus vārtsargu Reini Petkus, kas ļāva Haraldam Podziņām ieraidīt ripu jau tukšos vārtos – 1:0. Zaudētie vārti lika HK “Zemgale/LLU” spēlētājiem sarosīties, jo zaudējums viņus neapmierināja. Uzbrukumi sekoja viens aiz otra. Gan vārtu pārliktnis, gan Edgars Lūsiņš konsekventi traucēja viesiem izlīdzināt spēles rezultātu. Kad līdz spēles beigām atlika vien 29 sekundes, pēc Ivana Ribčika (Ivan Rybchik) un Olafa Aploka piespēlēm, no zilās līnijas uz vārtiem ripu raidīja aizsargs Mārtiņš Mežulis un tā atrada ceļu uz pretinieku vārtiem – 1:1. Līdz trešdaļas beigām neviens vārtus vairs neguva, bet HK “Prizma” nopelnīja noraidījumu.

Papildlaiku HK “Zemgale/LLU” uzsāka ar četriem spēlētājiem pret trim rīdziniekiem, kas tika diktēts ar trešajā trešdaļā nopelnīto noraidījumu. Pagāja tikai 11 sekundes un HK “Prizma” nopelnīja vēl vienu noraidījumu, ļaujot jelgavniekiem spēlēt lielā vairākumā. Bija nepieciešama tikai viena minūte, lai pēc Artjoma Ogorodņikova un Kristapa Millera piespēlēm, ripu vārtos ieraidīja Ričards Bernhards, panākot HK “Zemgale/LLU” uzvaru ar rezultātu – 2:1. Šī ir jau ceturtā savstarpējā spēlē šajā sezonā un ceturtā uzvara par pretinieku.

Pievienots 04/10/2017