Pārlekt uz galveno saturu

"Zemgale/LLU" lieliskā cīņā piekāpjas "Mogo"

Attēla autors: No LLU arhīva

2017. gada 11. oktobrī Jelgavas ledus hallē HK Zemgale/LLU aizvadīja mājas spēli ar HK Mogo. Saspringtā un aizraujošā spēlē jelgavniekiem pietrūka veiksmes vārtu gūšanā un aizsardzībā, kas lika otro reizi sezonā piekāpties rīdziniekiem ar rezultātu 3:4 (0:2; 1:2; 2:0).

Zemgale/LLU turpina cīnīties bez virknes traumēto spēlētāju un nedaudz neparastos pieciniekos. Piemēram, gana jocīgi redzēt aizsargu Krišu Grundmani #4 uzbrucēja pozīcijā. Uz šo spēli jelgavnieki no 1. līgas komandas bija paņēmusi palīgā aizsargu Silvestru Seļicki #16. Savukārt Mogo turpina veiksmīgu čempionāta sākumu ar vienu no labākiem rādītājiem vārtu guvumos.

Abu komandu treneri bija simtprocentīgi pārliecināti, ka spēle nebūs no vieglākām un deva uzdevumu no pirmām sekundēm spēlēt ātru un agresīvu hokeju. Jau pirmajā minūtē komandas apmainījās ar ātriem un bīstamiem uzbrukumiem. Otrā spēles minūtē Mogo pierādīja savu meistarību ātrā uzbrukumā un precīzās piespēlēs, kas ļāva Edgaram Kurmim #3 atklāt spēles rezultātu pēc Rustama Begova #7 un Andreja Lavrenova #5 piespēlēm – 0:1. Jelgavnieki pēc zaudētiem vārtiem nezaudēja motivāciju un turpināja uzbrukt. Piektajā minūtē viņi bija iespieduši pretinieku aizsardzības zonā, bet ripa izslīdēja no zonas un aizsargs Silvestrs Seļickis #16 nolēma ar to atkāpties atpakaļ, gaidot, kad atbrīvosies kāds no partneriem. Bet viņam ātri sekoja Mogo uzbrucēji un atņēma ripu, izveidojot bīstamu uzbrukumu. Elvija Želubovska #17 piespēle precīzi nogūlās uz Andra Siksņa #22 nūjas un viņš ieraidīja to vārtus,  panākot jelgavniekiem nepatīkamu rezultātu – 0:2. Neskatoties uz panākto rezultātu rīdzinieku emocijas uzplaiksnīja, kas noveda viņus pie vairākiem noraidījumiem. Astotā minūtē Mogo uzbrucējs Rustams Begovs #7 no tiesneša saņēma disciplināro sodu, bet par pārāk emocionālo reakciju, tika noraidīts līdz spēles beigām. Līdz trešdaļas beigām Mogo izpelnījās vēl trīs noraidījumus un pat vienu reizi divas minūtes spēlēja trijatā pret pieciem jelgavniekiem, bet pateicoties vārtsarga Henrija Anča #33 precīzai spēlei, viņu vārti palika neskarti. Jāatzīmē Zemgale/LLU laba disciplīna jo pirmo noraidījumu tā nopelnīja tikai pirmās trešdaļas noslēgumā, bet visā spēlē tādus nopelnīja tikai četras reizes (tas ir divreiz mazāk, nekā iepriekšējā spēlē ar HS Rīga).

Ņemot vērā, ka komandas arī otrā trešdaļā turpināja uzturēt ātru spēles tempu, tad par noteicošo kļuva spēle nevienlīdzīgos sastāvos. Piecpadsmitā minūtē Zemgale/LLU izmantoja rīdzinieka Viktora Lobačova #11 noraidījumu. Pēc Olafa Aploka #77 un Matīsa Gelažis #23 piespēlēm, aizsargs Imants Ļeščovs #88 ieraidīju otro ripu divās spēlēs pēc kārtas – 1:2. Jelgavniekiem patīkams rezultāts noturējās tikai 1 minūti un 18 sekundes. No sodīto spēlētāju soliņa atgriezies Viktors Lobačovs #11 pēc Ņikitas Zantmana #27 piespēles precīzi ieraida ripu Reiņa Petkus #45 sargātos vārtos – 1:3. Trešdaļas noslēgumā Zemgale/LLU izpelnās vienu no retajiem noraidījumiem un rīdzinieki izmanto to savā labā. Pēdējā minūtē ripa tika izspēlēta uz vārtu priekšu, kur pamatīgā burzmā un jau pie praktiski guļoša vārtsarga, vārtus guva Krišs Lipsbergs #55 – 1:4.

Zemgale/LLU nebija nekādu citu iespēju, kā turpināt spēlēt agresīvu un ātru hokeju, jo rezultāts viņus ne pavisam neapmierināja. Mogo spēlētāji nedaudz atslābinājās un iekrita uz tā. Trešā minūtē pēc lielā spiediena, aizvārtē par ripu cīnījās Aksels Indrijaitis #5. Viņam palīgā atnākušais uzbrucējs Artūrs Āboliņš #91 ieguva atbrīvojušos ripu un piespēlēja to uz vārtu priekšu Kristapam Legzdiņam #90. Legzdiņš ar atkārtotu metienu ieraida ripu un panāk rezultātu – 2:4. Zemgale/LLU spiediena dēļ, rīdzinieku galvenais treneris Oļegs Sorokins pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, lai mēģinātu uzmundrināt savus spēlētājus uz nopietnāku spēli. Mogo spēlētāji neņēma vērā trenera ieteikumu un septītā minūtē tika sodīti ar kārtējiem vārtiem. Septītā minūtē viesu aizvārtē ripu izcīnīja Artjoms Ogorodņikos #17 un atdeva to Ričardam Bernhardam #15. Bernhards no aizvārtes divas reizes mēģināja ieraidīt to vārtos, bet tā tika veiksmīgi bloķēta. Viņš to atkārtoja arī trešo reizi, tā tika bloķēt, bet atleca uz otru vārtu pusi, kur to jau neaizsargātos vārtos ieraidīja Ogorodņikovs, samazinot līdz minimumam rezultāta atšķirību – 3:4. Zemgale/LLU motivācija panākt izlīdzinājumu bija ļoti liela, bet arī rīdzinieki bija sapratuši, ka var zaudēt, ja nesaņemsies. Spēle kļuva krietni atklātāka, bet jelgavniekiem izteiksmīgi neveicās ar ripas ieraidīšanu vārtos. Pa vidu nācās vēl izturēt vienu mazākumu, bet ne vārtsarga maiņa pret sesto laukuma spēlētāju, ne spēle trijās maiņās neļāva gūt vārtus un Zemgale/LLU nācās atzīt zaudējumu ar rezultātu – 3:4.

Par labāko spēlētāju Zemgale/LLU tika atzīts aizsargs Imants Ļeščovs #88, kurš ne tikai guva vārtus spēlē, bet arī daudzos momentos veiksmīgi iesaistījās uzbrukumos. Mogo sastāvā par labāko tika atzīts vārtsargs Henrijs Ančs #33, kurš daudzos momentos glāba savu komandu no vārtu zaudējumiem, kad tas pat nelikās iespējams. Spēles gaitā abas komandas uz pretinieku vārtiem veikušas 35 metienus, bet iemetienos nedaudz veiksmīgāki bija Zemgale/LLU spēlētāji – 38:35.

Zemgale/LLU nākamās divas spēles aizvadīs izbraukumā un tiksies ar otro spēcīgāko čempionāta vienību Liepāja/Optibet. Pirmā spēle notiks 14. oktobrī, otrā – 21. oktobrī. 

Pievienots 09/10/2017