Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" piekāpjas Liepāja/Optibet

Attēla autors: No LLU arhīva

2017. gada 14. oktobrī LOC ledus hallē Liepājā tika aizvadīta Optibet hokeja līgas pirmā sezonas savstarpējā spēle starp Liepāja/Optibet un Zemgale/LLU. Negaidīti, bet liepājnieki sagrāva Jelgavas vienību ar rezultātu 8:1 (1:0; 3:0; 4:1).

Pirms spēles abu komandu spēlētāji ar klusuma brīdi pieminējā pāragri aizsaulē aizgājušu bijušo tiesnesi, sieviešu valstsvienības treneri un Latvijas Hokeja federācijas ilggadējo Tiesnešu sektora vadītāju Andreju Zaķi.

Pirmā trešdaļa aizsākās ar pozicionālo spēli abām komandām meklējot pretinieka vājās vietas un gaidot uz pretinieku kļūdām. Liepājnieki pirmie sāka kļūdīties disciplīnā un astotā minūtē nopelnīja pirmo noraidījumu. Zemgale/LLU tas varēja dot iespēju izvirzīties vadībā, bet tika pieļauta kļūda vairākuma izspēlē, kas ļāva diviem liepājniekiem aizskriet pretuzbrukumā un Mārim Miezim #77 ieradīt ripu mazākumā – 1:0. Diemžēl, ne šajā, ne nākošajā vairākumā jelgavniekiem gūt vārtus neizdevās, bet pašā trešdaļas izskaņā Zemgale/LLU pati bija spiesta spēlēt mazākumā.

Otro trešdaļu jelgavnieki uzsāka mazākumā un liepājnieku uzbrucēja Valtera Freija #19 raidītā ripa izslīdēja caur vārtsarga Riharda Cimermaņa #1 kājsargiem – 2:0. Spēles rezultāts vēl nebija tik kritisks, lai nodoties panikai, bet satraukumu radīja tas, ka Liepāja/Optibet pārņēma kontroli par ripu, bet jelgavnieki pārāk vienkārši šķīrās no ripas. Liepājnieki situāciju spēja izmantot divas reizes, izveidojot pretuzbrukumus uz pretinieka vārtiem. Sestā minūtē vārtus guva Romāns Ņekļudovs #36, bet trīspadsmitā Valters Freijs #19 un noslēdzot trešdaļu ar rezultātu – 4:0. Tas arī laikam bija tas brīdis, kad Zemgale/LLU zaudēja spēli psiholoģiskā aspektā.

Trešā trešdaļā Zemgale/LLU spēlētājiem būtu jāsaņemas, lai kaut ko mainītu spēles gaitā, bet notika tieši pretēji. Pirmajās piecās minūtē tika nopelnīti divi noraidījumi, kas pamatīgi novājināja spējas kaut ko mainīt spēles ritējumā. Sestajā minūtē vairākumu izmantoja Liepāja/Optibet uzbrucējs Daniels Bogdzjuls #17 – 5:0. Pēc zaudētiem vārtiem jelgavnieki iedzīvojās vēl vienā noraidījumā un tas pilnīgi salauza cerības uz kaut kādu pretdarbību. Liepājnieki šo vairākumu neizmantoja vārtu gūšanai, bet tas vairs nebija nepieciešams, jo viesi jau salūza iekšēji. Trešdaļas vidū ripu vārtos ieraidīja Māris Diļevka #15 (6:0) un liepājnieki jau varēja atslābināties, jo apzinājās, ka ir uzvarējuši. Piecpadsmitā minūtē viņi ļāva Zemgale/LLU uzbrucējam Raivim Kurniginam #13 ieiet savā aizsardzības zonā, kur tas atdeva piespēli Olafam Aplokam #77. Aploks no aizvārtes atdeva piespēli Ivanam Ribčikam (Ivan Rybchik) #19, kurš brīvs stāvēja vārtu priekšā un ieraidīja ripu vārtos, glābjot komandu no zaudējuma bez gūtiem vārtiem – 6:1. Ar to spēle varētu jau beigties, bet Liepāja/Optibet septiņpadsmitajā minūtē ieraidīja vēl divas ripas 26 sekundēs – 8:1. Atlikušajās spēle minūtēs viņi nopelnīja trīs noraidījumus, bet Zemgale/LLU nespēja to kaut kādi izmantot. Liepāja/Optibet rezerves soliņā jau trīs minūtes līdz spēles beigām sāka skanēt lūgumi ātrāk beigt šo spēli, jo tādu sagrāvi no viesiem viņi paši nebija gaidījuši.

Zemgale/LLU piedzīvoja apkaunojošo zaudējumu un to saprot visi – gan paši spēlētāji, gan treneru korpuss, gan kluba vadība. Apkaunojoši tas arī tāpēc, ka zaudējums nav nācis cīņā, bet bez pretestības pretiniekam. Pie tam visiem labi zināms, ka Zemgale/LLU māk pretoties un rādīt raksturu, ja atceramies pēdējo spēli ar Mogo, kurā zaudēts ar minimālu atšķirību rezultātā. Kauns arī par to, ka tika pievilt spēlētāju radinieki, kluba fani un Jelgavas iedzīvotāji, kuri no visas sirds atbalsta savu komandu.

Zaudējums noteikti nesīs izmaiņas komandas darbībā, jo tāds zaudējums neapmierina nevienu. Pat Liepāja/Optibet ir neapmierināta ar tādu sava pretinieka sniegumu. Pie tam izmaiņas mēs redzēsim jau pavisam drīz, jo 2017. gada 21. oktobrī Liepājā komandas tiksies vēlreiz un Zemgale/LLU puiši parādīs, ka neskatoties ne uz kādiem apstākļiem, viņi spēj cīnīties.

Pievienots 15/10/2017