Pārlekt uz galveno saturu

Studentu korporācija “Ventonia” aicina apmeklēt viesu vakarus

Attēla autors: No LLU arhīva

Kā studentam pavadīt savu brīvo laiku – meklē atbildi studentu korporācijas “Ventonia” viesu vakaros, kas norisināsies 4., 11., 18. un 25. oktobrī plkst. 19.00 Filozofu ielā 9, Jelgavā. Korporācija dibināta 1917. gada 21. novembrī Tērbatā, Tartu un šogad atzīmē 100 gadu pastāvēšanu.

Studentu korporācija “Ventonia” ir akadēmiskā mūža organizācija, kur var iegūt nenovērtējamu pieredzi gan studiju laikā, gan pēc studiju absolvēšanas. Ikviens interesents korporācijā tiek uzņemt vienu reizi, tādējādi par biedru kļūst uz mūžu, un pēc studiju absolvēšanas akadēmiskā dzīve korporācijā turpinās.  Šīs korporācijas mērķi un uzdevumi cieši saistīti ar latviešu tautas izglītības un Latvijas valsts brīvības, tautas vienības garu un nemitīgu uzplaukumu. Izglītība, centība, draudzība un goda apziņa ir korporācijas darbības mērķu pamatā. Latviešu tautas brīvības cīņu piemiņa ir ne tikai svēts pienākums, tā izaug korporācijas nodarbībās - kopapziņas pausmē, Tautas kopības augsmē!

Studentu korporācija “Ventonia” savā pulkā vieno daudzus Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) studentus no visām fakultātēm, kur tie tiek audzināti tā, lai visās dzīves situācijās tie būtu gatavi aizstāvēt savu viedokli, pieņemt godprātīgus un pareizus lēmumus, kā arī būt savas valsts patriotam, krietnam un taisnīgam vīram.

Studenti, kuri būs apmeklējuši mūsu viesu vakarus, tiks dota unikāla iespēja – kļūt par mūsu korporācijas biedru. Viesu vakaros viesi tiks iepazīstināti ar korporācijas vēsturi, tradīcijām un biedriem. Pēc viesošanās vakariem, jaunajiem biedriem pavērsies iespējas apgūt mūsu noteikumus, paukošanos, dziedāšanu un citas, korporācijas biedram svarīgās lietas.

Studentu korporācija “Ventonia” piedāvā turpināt tradīcijas, kas aizsākušās 100 gadus atpakaļ un nemainīgi turpina pastāvēt arī šodien.

Ventonia viesu vakari

 

Pievienots 18/10/2017