Pārlekt uz galveno saturu

ITF 3. kursa studente saņem Alberta Krastiņa stipendiju

Attēla autors: No LLU arhīva

18. oktobrī Informācijas tehnoloģiju fakultātes (ITF) Domes sēdes laikā 3. kursa studentei Elisei Drelingai tika pasniegta fakultātes vārdiskā Alberta Krastiņa stipendija.

Elise Drelinga aktīvi darbojas LLU Studējošo pašpārvaldē (LLU SP), studē ar teicamām sekmēm, kā arī ir jau publicējusi zinātniskos pētījumus starptautiskā zinātniskā konferencē, kur pētīja datorzinātņu mācīšana jaunajiem skolēniem - "Computer Science Introduction of 1st - 3rd Grade Students - a challenge for primary school teachers".

Alberta Krastiņa stipendija Informācijas tehnoloģiju fakultātei (ITF) tiek piešķirta attiecīgajā studiju gadā vienureizi. Uz stipendiju var pretendēt 2. un 3. kursa pamatstudiju studenti un 1. kursa maģistranti. Lai kļūtu par stipendijas laureātu, tev ir jābūt labām, teicamām un izcilām sekmēm, kā arī ir jāveic zinātniskie darbi, jāpiedalās zinātniskajās konferencēs ar referātiem un jāpiedalās LLU sabiedriskajā darbībā.

Alberts Krastiņš (02.09.1907. – 11.05.1985.) bija Ekonomiskās kibernētikas katedras profesors. Profesors gandrīz visu savu darba mūžu pavadījis, strādājot mūsu augstskolā, veicot gan mācību, gan zinātnisko darbu. A. Krastiņš uzskatāms par pašreizējās Informācijas tehnoloģiju fakultātes (ITF) pamatlicēju. Pateicoties tieši viņa iniciatīvai, 1967. gadā dibināja “Matemātisko metožu un skaitļošanas tehnikas katedru”, kas vēlāk paplašinājās un pārauga par fakultāti. Profesors A. Krastiņš bija izcils orators un teicams lektors. Viņš bija viena no LLU spilgtākajām personībām pēckara gados.

Pievienots 19/10/2017