Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" uzvar HS "Rīga"

Attēla autors: No LLU arhīva

Optibet hokeja līgas regulārā turnīrā Zemgale/LLU trešo reizi tikās ar HS Rīga un smagā cīņā panāca uzvaru ar rezultātu 2:0 (0:0, 1:0, 1:0), pārtraucot zaudējumu sēriju čempionātā. Pēdējo reizi bez vārtu zaudēšanas HS Rīga izdevās pieveikt tikai 2015. gada 26. septembrī.

Zemgale/LLU sastāvā beidzot atgriezās divi uzbrucēji. Valentīns Feoktistovs #85 sadziedējis savu savainojumu, bet leģionārs Ivan Rybchik #19 nokārtojis vīzas jautājumus. Komanda vēl pacietīgi gaida uzbrucēja Riharda Paškauska #87 atgriešanos, kurš pēc traumas ir atsācis savus treniņus.

Pirmā trešdaļa tika aizvadīta jau ierastā manierē. Abu komandu treneri deva uzdevumu panākt spēles lūzumu, jau pirmajā trešdaļā un tāpēc uz ledus varēja vērot ātru un spēka paņēmieniem bagātu hokeju. Pirmajā trešdaļas daļā ripas kontrole un pārsvars bija Zemgale/LLU pusē par ko liecina uzbrucēju Ričarda Bernharda #15 un Olafa Aploka #77 trāpījumi vārtu stabos. HS Rīga netiekot pie ripas, sāka pielietot pret jelgavniekiem spēka paņēmienus un spēja trešdaļas otrā daļā arī tikt pie ripas. Bet pateicoties vārtsargu Riharda Cimermaņa #1 un Denija Romanovska #1 spēlei neviena no komandām pirmajā trešdaļā pie vārtu guvumiem netika.

Otrās trešdaļas gaitu ietekmēja spēle nevienlīdzīgos sastāvos. Zemgale/LLU spēlētāji trešdaļas gaitā nopelnīja četrus noraidījumus un tāpēc bija vairāk iesaistīta vārtu aizstāvēšanā, nevis uzbrukumos. HS Rīga līdz ar to bija vairāk iespēju tikt pie gūtiem vārtiem, bet precīzs vārtos bija vārtsargs Rihards Cimermanis #1, kas visas šis iespējas neitralizēja. Trešdaļas sešpadsmitā minūtē HS Rīga arī beidzot tika pie noraidījumiem un abas komandas palika spēlēt četri pret četri. Savā aizsardzības zonā teicami nospēlēja Zemgale/LLU uzbrucējs Lauris Rancevs #25. Viņš izsita ripu no uzbrucēja Kirila Galohas #18 nūjas un devies ātrā uzbrukumā pa labo laukuma malu. Pretinieka zonā viņš, starp pretinieku spēlētajiem, viņš atdeva precīzu piespēli uz kreiso malu uzbrucējam Olafam Aplokam #77, kurš ieraidot ripu vārtu augšējā kreisā stūrī, atklāja spēles rezultātu – 1:0.

Trešā trešdaļa spēles raksturs bija ieguvis jau citu nokrāsu. Abas komandas pēc saspringtām divām trešdaļām izskatījās pagurušas, kas saraustīja spēles gaitu. Lielu daļu spēles abas komandas iestiga laukuma centrā, zaudējot ripu pret aizstāvošos komandu. Zemgale/LLU vienreiz raidīja ripu vārtu stabā, bet nespēja izmantot to, ka pretinieks trešdaļā vairāk noraidījās. Septiņpadsmitajā trešdaļas minūtē Ričards Bernhards #15 no savas zonas gar bortu izdarīja garu piespēli, kuru jau pretinieka zonā saņēma Artjoms Ogorodņikovs #17. Būdams no muguras bloķēts ar aizsargu, viņš neskatoties atdeva piespēli uz laukum vidu, kur to saņēma uzbrucējs Kristaps Millers #44 un griežoties ap savu asi, Aleksandra Beļavska stilā, ar neērto nūjas pusi, ieraida to starp vārtsarga kājsargiem – 2:0.

Nākamo spēli Zemgale/LLU aizvadīs jau šo sestdien plkst.16.00 Jelgavas ledus hallē, kurā tiksies ar Mogo, kura turnīra tabulā šobrīd ieņem otro vietu un kuru šajā sezonā vēl nav izdevies pārspēt.

Pievienots 26/10/2017