Pārlekt uz galveno saturu

Zemgale/LLU pārsteidz ekspertus, atņemot punktu Mogo

Attēla autors: No LLU arhīva

2017. gada 28. oktobrī Jelgavas ledus hallē tika aizvadīta Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta spēle, kurā tikā Zemgale/LLU ar vienu no spēcīgākām komandām līgā – Mogo. Divas reizes spēles gaitā jelgavnieki izvirzījās vadība, bet rīdzinieki divreiz spēja izlīdzināt spēles rezultātu. Papildlaikā jelgavnieki piekāpās un zaudēja spēlē ar rezultātu 2:3 (0:0; 1:1; 1:1; 0:1).

Pirmā trešdaļa spēlē tika aizvadīta ar nelielu, bet manāmu Zemgale/LLU vadību. Mogo spēlētājiem īsti nepadevās spēlēt pēc sev tīkama scenārija un tāpēc viņiem nācās daudz kļūdīties un nervozēt, kas noveda pie vairākiem noraidījumiem. Skaitliskais pārākums jelgavniekiem atviegloja darbu aizsardzībā, ka arī ļāva veidot savus uzbrukumus. Tomēr abu komandu vārtsargi neļāva spēlētājiem realizēt metienus un pirmā trešdaļa noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu – 0:0.

Otrā trešdaļā Mogo uzlaboja savu spēles disciplīnu un tas ļāva viņiem uzlabot ripas kontroli un palielināt metienu skaitu uz Reiņa Petkus #45 sargātiem vārtiem. Trešdaļas devītā minūtē komandas nopelnīja abpusējus noraidījumus un spēlēja ar četriem laukuma spēlētājiem. Rīdziniekiem parasti spēle nepilnos sastāvos padodas labāk, bet veiksmīgāki šajā elementā bija Zemgale/LLU spēlētāji. Devītā minūtē Krišs Grundmanis #4 izcīna ripu pretinieka aizsardzības zonā un atdod piespēli aizsargam uz zilo līniju. Vjašeslavs Minajevs #69 no zilās līnijas nekavējoties izdarīja metienu, kuru bloķēja Mogo spēlētājs. Ripa veiksmīgi atkal atlec pie Minajeva un viņš veica vēl vienu metienu uz vārtiem. Vārtsargs Renārs Kazanovs #38 bez grūtībām atvaira ripu, kura atlec uz aizsardzības zonas otro malu, kur tai pirmais piesteidzās baltkrievu leģionārs Ivans Ribčiks (Ivan Rybchik) #19 un ieraida ripu vārtos, izvirzot Zemgale/LLU vadībā ar rezultātu – 1:0. Jelgavnieki spēja nosargāt vadību līdz trešdaļas astoņpadsmitajai minūtei, kad bija spiesta spēlēt lielā mazākumā. Mogo aizsargs Pauls Zvirbulis #61 ar precīzu metienu no zilās līnijas izlīdzināja spēles rezultātu – 1:1, ieliekot pamatu trešās trešdaļas intrigai.

Otrā trešdaļa tika aizvadīta bez izteikta pārsvara kādai no komandām, bet abas spēja radīt bīstamus uzbrukumus, kas lika gavilēt daudziem spēles skatītājiem. Zemgale/LLU pirmajā trešdaļas pusē bija nedaudz vieglāka spēle, jo rīdzinieki divas reizes bija spiesti spēlēt mazākumā. Spēli nevienlīdzīgos sastāvos jelgavnieki neizmantoja, bet bija veiksmīgāki ātrā pretuzbrukumā divpadsmitajā trešdaļas minūtē. Uzbrucējs Ričards Bernhards #15 ar piespēli deva iespēja uzbrukt Artjomam Ogorodņikovam #17. Ogorodņikovs ātri ieslidoja pretinieka aizsardzības zonā, bet būdams aizsarga aizsegā, neslidoja uz vārtiem, bet krasi sabremzēja un atdeva atpakaļ piespēli aizsargam. Aizsargs Imants Ļeščovs #88 nekavējoties izdarīja spēcīgu metienu un ieraidīja ripu vārtos, otro reizi izvirzot Zemgale/LLU vadībā – 2:1. Negaidīta jelgavnieku izvirzīšanās vadībā, lika mājiniekiem uz mirkli zaudēt koncentrāciju, kas rezultātā ļāva Mogo uzbrucējam Elvijam Želubovskim #17 piecpadsmitajā trešdaļas minūtē izlīdzināt spēles rezultātu – 2:2. Līdz trešdaļas beigām abas komandas mēģināja panākt rezultāta izmaiņu, bet nespēja to paveikt un uzvarētāju noskaidroja spēles papildlaikā.

Papildlaikā komandas spēlē ar trīs laukuma spēlētājiem un parasti tas ir viens no saspringtākajiem spēles momentiem. Arī šoreiz nebija izņēmums, jo abu komandu spēlētājiem bija iespējas izveidot bīstamas situācijas ar kurām bija jātiek galā komandu vārtsargiem. Diemžēl priekš Zemgale/LLU papildlaiks beidzās negaidīti un kuriozi. Papildlaika vidū Mogo uzbrucējs Rudolfs Prūsis #69 jelgavnieku aizsardzības zonā izdarīja piespēli gar vārtiem uz labo laukuma malu. Ripa, ļoti tuvu slidojot vārtiem, aizķeras aiz viena no Reiņa Petkus #45 kājsargiem un paslīdēja tam zem slidas. Ņemot vērā, ka Petkus jau pārvietojās uz otru vārtu malu, ar kājas kustību viņš ripu aizstuma aiz vārtu līnijas – 2:3. Kuriozie vārti atnes uzvaru Mogo, bet Zemgale/LLU izcīna vienu punktu spēlē, kurā eksperti tai paredzēja zaudējumu.

Nākamo spēli Zemgale/LLU aizvadīs 2017. gada 1. novembrī Jelgavas ledus hallē, kur tiksies ar Optibet hokeja līgas līderi – Liepāja/Optibet. Pirmās divas sasvstarpējās spēlēs jelgavnieki zaudēja, bet tieši spēlēs ar liepājniekiem atrada savu iekšējo spēku cīņai par labākiem rezultātiem. Tāpēc jelgavniekus noteikti gaida aizraujošs trešdienas vakars ar skatāmu un azartisku hokeju.

1. novembra spēle būs veltīta arī labdarības akcijai “Izvēlēties, Noticēt”, kur Zemgale/LLU aicina apmeklētājus atnest un ziedot mantas pusaudžiem no 12 līdz 17 gadiem, kuri cīnās ar atkarības izraisošām vielām. Lai aizpildītu jauniešu brīvo laiku aicinām uz spēli atnest un ziedot:

  • bērnu un jauniešu grāmatas;

  • galda spēles;

  • sporta inventāru;

  • kancelejas preces;

  • rokdarbu materiālus;

  • un citus, kas var aizņemt jauniešu brīvo laiku.

Labdarības akciju “Izvēlēties, Noticēt” tiek organizēta sadarbībā ar biznesa augstskolu “Turība” un VSIA slimnīcu “Ģintermuiža” (Jelgava).

Pievienots 28/10/2017