Pārlekt uz galveno saturu

Piedalies labdarības akcijā kopā ar HK „Zemgale/LLU”

Attēla autors: No LLU arhīva

Biznesa Augstskolas „Turība” sabiedrisko attiecību maģistrantūras studenti sadarbībā ar VSIA Slimnīcu „Ģintermuiža” 5. nodaļu aizsākuši labdarības akciju „Izvēlēties. Noticēt”, lai aicinātu Latvijas sabiedrību atbalstīt pusaudžu narkoloģiskās motivācijas programmu.

1. novembrī plkst. 19.30,  kad norisināsies Optibet hokeja līgas spēle starp Zemgale/LLU un Liepāja/Optibet, līdzjutējiem ir iespēja ziedot lietas - galda spēles, sporta inventāru, grāmatas, kancelejas preces, saimniecības preces un rokdarbu materiālus, - kas palīdzētu pusaudžiem aizpildīt brīvo laiku ārpus vai starp terapijas nodarbībām. Nepieciešamās lietas var arī nogādāt VSIA "Ģintermuiža", 5. nodaļa, Filozofu iela 69, Jelgavā un Jelgavas novada domē, Pasta iela 37, 1. stāvā .

Narkoloģiskās motivācijas programma orientēta uz pusaudžiem - atkarības vielu lietotājiem vecumā no 12 līdz 17 gadiem no visas Latvijas. Terapijas ietvaros ar pusaudžiem katru dienu strādā dažāda veida speciālisti – narkologs, psihologs, ergoterapeits, mākslas terapeits, sporta instruktors, sociālais darbinieks un sociālais pedagogs. Tomēr pusaudžiem “Jauniešu mājā” no programmas brīvajā laikā, kad nenotiek ārstēšanās terapijas, trūkst nodarbju brīvā laika pavadīšanai, jo slimnīcas finansējums neparedz atsevišķus līdzekļus šādām aktivitātēm.  

Pēc Centrālās Statistikas pārvaldes (CSP) datiem divu gadu laikā bērnu un pusaudžu skaits, kuriem konstatēti psihiski un uzvedības traucējumi psihoaktīvo vielu lietošanas dēļ ir palielinājies. Ja 2014. gadā ārstēto bērnu un pusaudžu skaits kopā bija 425, no tiem 206 personas pirmo reizi, tad 2015. gadā ārstēti 362, no tiem 147 pirmo reizi. Savukārt 2016. gadā ārstēti 412 bērni un jaunieši, no kuriem 275 pirmo reizi.

Ģintermuižas 5. nodaļas pusaudžu narkoloģiskās motivācijas programmas direktore Gunita Januma informē, ka atkarību izraisošo vielu lietošana pusaudžu vidū joprojām ir aktuāla, un pacientu skaitam ir tendence palielināties, vērojams arī sezonāls raksturs, kad rudenī, sākoties mācībām, vērojams lielāks pacietu pieplūdums. Pusaudžu narkoloģiskā motivācijas programma darbojas kopš 2014. gada.

Akcijai gaitai ikviens var sekot sociālajos tīklos.

Vairāk informācijas par pusaudžu narkoloģiskās Motivācijas programmu pieejama šeit.

Informācija par akciju:
Laura Stazdiņa, tālrunis: 26134954 (laura.strazdina@hotmail.com),
Ilze  Caune, tālrunis: 27234151 (ilze.caune6@gmail.com),
Linda Cipena, tālrunis: 28211218  (linda.cipena@gmail.com).

 

Labdarības akcija


 

Pievienots 30/10/2017