Pārlekt uz galveno saturu

Patriotisma mēnesī norisināsies tradicionālais stafetes skrējiens “Lāpa 2017”

Attēla autors: No LLU arhīva

8. novembrī plkst. 18.00 Jelgavas pils pagalmā 46. reizi tiks dots starta šāviens stafetes skrējienam “Lāpa 2017”, kas iesāk patriotisma godināšanas mēneša pasākumus universitātē. Šī ir vēsturiska tradīcija, ko 1971. gada 17. novembrī iedibināja LLU mācībspēks Edvīns Feldmanis un mūsdienās turpina LLU Sporta centrs ar sportiskākajiem un ātrākajiem studentiem. Stafetes ideja ir godināt universitātes un Latvijas patriotiskos cilvēkus.

Stafetes skrējienā piedalās viena komanda no katras LLU fakultātes. Komandas sastāvā ir 2 sievietes un 3 vīrieši. Komandas sastāva izveidošanu studenti nosaka, sazinoties ar savas fakultātes sporta kuratoriem, kuri pēc tam galīgo komandas sastāva pieteikumu (fakultātes nosaukums, sportistu vārdi, uzvārdi un studiju kurss) nosūta pa e-pasta adresi: mlindenbaums@inbox.lv līdz 2017. gada 7. novembrim (ieskaitot).

Stafetes skrējiena distance sākas un noslēdzas Jelgavas pils pagalma vidū un veido apli ap Jelgavas pils Rietumu spārnu. Stafetes skrējienā katrs dalībnieks, turot rokā ieslēgtu gaismas lukturīti, veic vienu apli, ievērojot ar lentēm un konusiem iezīmēto distanci. Skrējēju starta secība: vīrietis – sieviete – vīrietis – sieviete – vīrietis. Iezīmētajā stafetes maiņas koridorā, nākamajam dalībniekam jānodod "stafetes lukturītis”. Komanda startē vienādu krāsu krekliņos.

Pagājušajā un aizpagājušajā gadā uzvaras laurus stafetē plūca Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) komanda, savukārt otrajā vietā ierindojās pārtikas tehnoloģijas fakultāte, bet godpilno trešo vietu izcīnīja Meža fakultātes (MF) komanda. Bet vai ceturto gadu pēc kārtas uzvaras laurus plūks VBF komanda, to līdzjutēji varēs uzzināt trešdienas vakarā.

Stafetes nolikums.

Pievienots 02/11/2017