Pārlekt uz galveno saturu

LLU TEPEK konferencē gūst zināšanas par ideju komercializāciju

Attēla autors: No LLU arhīva

14. novembrī Rīgā ieradās leģendārais Neil Rackham – pasaulē, iespējams, pats labākais pārdošanas eksperts. Vienīgais pārdošanas profesors, pie kura mācās visi veiksmīgākie, uzņēmīgākie, apņēmīgākie biznesa vides cilvēki pasaulē.Trīs no viņa grāmatām ierindojas New York Times vislabāk pārdoto grāmatu sarakstā, un viņa darbi ir tulkoti vairāk nekā 50 valodās.

LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļas (TEPEK) pārstāvji piedalījās konferencē, lai gūtu zināšanas un prasmes veiksmīgai turpmākai sadarbībai ar uzņēmējiem, kur nepieciešama zinātnieku vai pētnieku ideju komercializācija (pārdošana). Nail Rackham apmkelētājiem atklāja, kā veiksmīgi noslēgt sadarbības līgumus un kā komunicēt, meklējot sadarbību ar uzņēmēju (zvani, e-pasti, sociālie tīkli, bukleti utt).

Rackham spēcīgi ietekmēja starptautisko tirdzniecības pasauli, veicot visu laiku lielāko zinātnisko pētījumu par veiksmīgu pārdošanu un pārdošanas efektivitāti. Šis apjomīgais projekts, ko atbalstīja ietekmīgākie starptautiskie uzņēmumi, kā Xerox, Microsoft, IBM un citi, iesaistīja 30 pētnieku grupas, kas izvērtēja 35 000 tirdzniecības pārstāvjus vairāk nekā 20 valstīs. Pētījums norisinājās 12 gadu garumā, un tā kopējās izmaksas mūsdienu dolāros veidoja 30 miljonus. Pamatojoties uz pētījumā gūtajiem rezultātiem, viņš izstrādāja progresīvu SPIN® Selling metodi un nozīmīgāko pārdošanas stratēģiju, kas joprojām tiek iekļauta labāk pārdoto grāmatu saturos, savukārt SPIN® Selling ir visu laiku visvairāk pārdotā biznesa grāmata, ko publicējis McGraw Hill. Neil ir arī autors vairāk nekā 50 ietekmīgiem rakstiem par mārketingu, pārdošanu un kanālu stratēģiju.

Neil Rackham konference "Riga business forum" – tā bija viena diena kopā ar pasaules mēroga zvaigzni, kas palīdzēs virzīties uz priekšu un īstenot  pārdošanas un mārketinga problēmjautājumus.

Pievienots 14/11/2017