Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" jau trešā uzvara pēc kārtas

Attēla autors: No LLU arhīva

2017. gada 14. novembrī Zemgale/LLU devās izbraukumā uz Rīgu, lai aizvadītu regulāro spēli Optibet hokeja līgā pret Prizma komandu. Rīdzinieki bija gatavojošies dot pretsparu jelgavniekiem, bet bija spiesti atzīt to pārākumu ar rezultātu 2:8 (0:1; 1:4; 1:3). Zemgale/LLU turnīra tabulā izlīdzina punktu skaitu ar trešā vietā esošo Kurbads, kuriem gan ir nospēlējuši par divām spēlēm mazāk regulārā čempionātā.

Pirmo trešdaļu HK “Prizma” uzsāka enerģiskāk par jelgavniekiem un tas uzreiz atspoguļojās bīstamos metienos uz Riharda Cimermaņa #1 sargātiem vārtiem. Cimermanis, atgriežoties no Latvijas lielās izlases bija koncentrēts no pirmām sekundēm un tāpēc arī visas ripas tika atvairītas. Ledus saimnieku ofensīva lika Zemgale/LLU spēlētājiem sasparoties un pāriet uzbrukumā. Rīdzinieku pusē teicami spēlēja vārtsargs Edgars Lūsiņš un neļāva ieraidīt ripu savos vārtos. Jelgavnieki trešdaļas gaitā nopelnīja divus noraidījumus, bet pretinieka spēlētāji tos neizmantoja, jo nevarēja pat nostāties zonā un savus uzbrukumus pārsvarā nobeidza ar uzmetieniem, kurus atvairīja Cimermanis. Tuvāk trešdaļas noslēgumam uzbrucējs Olafs Aploks #77 pārtvēra pretinieka piespēli laukuma vidū un ar aizsarga Imanta Ļeščova #11 palīdzību noturēja to uzbrukuma zonā. Pieslēdzoties uzbrucējiem, Raivis Kurnigins #13 izrāvās viens uz vārtiem. Viņa metiens trāpīja vārtu stabā un ripa atleca uz vārtu priekšu. Ņemot vēra, ka vārtsargs bija par tālu izslidojis no vārtiem, pirmais pie ripas nokļuva Lauris Rancevs #25 un ieraidīja to vārtos, atklājot spēles rezultātu – 0:1. Jelgavniekiem līdz trešdaļas beigām neizdevās vairs izvērst savu pārsvaru, jo aizsargs Krišs Grundmanis #4 par nepareizu uzbrukumu bija noraidīts līdz spēles beigām un Zemgale/LLU palika mazākumā līdz trešdaļas beigām, kā arī vēl trīs ar pusi minūti spēlēja mazākumā otrā trešdaļā.

Spēlējot mazākumā otrajā trešdaļā, Zemgale/LLU bija iespiesta aizsardzības zonā visiem spēkiem aizstāvēja savus vārtus. Pateicoties vārtsarga Riharda Cimermaņa teicamam darbam, mūsu vārti palika neskarti. Izturot mazākumu, jelgavniekiem ar grūtībām izdevās iziet no savas aizsardzības zonas, jo Prizma spēlētāji bija sajutuši savu pārākumu. Tomēr sestā minūtē Zemgale/LLU uzbrucēji izrāvās ātrā uzbrukumā un pēc Artjoma Ogorodņikova #17 un Ivana Ribčika (Ivan Rybchik) #19 piespēlēm, ripa nonāca pie Valentīna Feoktistova #85, kurš apslidojot vārtus ieraidīja ripu vārtos – 0:2. Prizma spēlētāji mēģināja pāriet ofensīvā, bet jelgavnieki atbildēja ar ātru pretuzbrukumu un jau pēc pusotra minūtes, Ričarda Bernharda #15 un Imanta Ļeščova #11 piespēles, eleganti ar vārtu guvumu noslēdza Kristaps Legzdiņš #90 – 0:3. Zaudējot trešos vārtus Prizma spēlētāji zaudēja koncentrāciju un sāka pieļaut rupjas kļūdas, kas noveda pie noraidījuma nopelnīšanu. Bija vajadzīgas tikai 23 sekundes, lai pēc Imanta Ļeščova #88 un Olafa Aploka #77 piespēlēm, ripu vārtos ieraidītu Raivis Kurnigins #13 – 0:4. Rīdzinieki pēc zaudētiem vārtiem atkārtoti izpelnījās noraidījumu un šoreiz Zemgale/LLU spēlētājiem bija vajadzīgas 25 sekundes, lai to realizētu. Pēc Valentīna Feoktistova #85 un Artjoma Ogordņikova #17 piespēlēm vārtus guva aizsargs Mārtiņš Mežulis #83 – 0:5. Atlikušajā trešdaļas laikā rīdzinieki pazaudēja savu kaujiniecisko garu, atdod spēles iniciatīvu Zemgale/LLU spēlētāju rokās. Mūsējie veidoja uzbrukumus, bet tie nenoslēdzās ar gūtiem vārtiem. Savukārt pusotru minūti līdz trešdaļās beigām, pretinieks izveidoja pretuzbrukumu, kuru spēja realizēt Kristaps Riekstiņš un neatstāja ar sauso rezultātu ledus saimniekus – 1:5.

Trešo trešdaļu Zemgale/LLU uzsāka ar lielu pārliecību un ar uzbrukumiem uz pretinieka vārtiem, bet uz mirkli aizmirstot par savu vārtu aizstāvēšanu, kas ļāva pretinieku uzbrucējam Ērikam Biseniekam ieraidīt ripu vārtos – 2:5. Rīdzinieku prieki bija pavisam īsi, jo jau pēc 12 sekundēm uzbrucējs Artjoms Ogorodņikovs #17, pēc Valentīna Feoktistova #85 un Ivana Ribčika (Ivan Rybchik) #19 piespēlēm ieraidīja sesto ripu ledus saimnieku vārtos – 2:6. Prizmas bēdas ar to nebeidzās, jo pēc 11 sekundēm Ivans Ribčiks (Ivan Rybchik) #19 uzvarēja ripu iemetienā un aizskrēja ieraidīt septīto ripu – 2:7. Rīdzinieki bija spiesti paņemt 30 sekunžu pārtraukumu, lai apturētu ripu birumu savos vārtos. Tas viņiem izdevās, bet ne uz ilgu laiku. Vairāki mazākumi mazināja viņa spēkus un trešdaļas četrpadsmitajā minūtē, pēc Artjoma Ogorodnikova #17 un Valentīna Feoktīstova #85 piespēlēm, vairākumu realizēja Ivans Ribčiks (Ivan Rybchik) #19 – 2:8. Līdz trešdaļas beigām spēle sanāca raustīta. Ledus saimnieki nopelnīja vēl divus noraidījumus, bet tie netika izmantoti Zemgale/LLU labā.

Pievienots 15/11/2017