Pārlekt uz galveno saturu

Novembrī kopā svinēsim Latvijas Valsts svētkus!

Atzīmējot Latvijas valstij nozīmīgus vēsturiskus notikumus, novembrī LLU saime aicināta piedalīties dažādos pasākumos. Par spīti tumšajam novembra laikam iedegsim gaismu sirdī un pie sava tērpa piespraudīsim Latvijas karoga krāsas lentīti.

Kopā sasniegsim mērķus

Svētku ieskaņās 8. novembra vakarā plkst. 18.00 Jelgavas pils pagalmā studējošie aicināti piedalīties stafetes skrējienā “Lāpa”, kas šogad norisināsies jau 46. reizi un tiek rīkots LLU mācībspēka Edvīna Feldmaņa piemiņai, kurš 1971. gada 17. novembrī pirmo reizi organizēja Lāpas skrējienu. Stafetē piedalās studentu komandas, kurām ir uzdevums ar lāpām rokās uz ātrumu skriet apkārt Jelgavas pils Rietumu korpusam. Starta un finiša vieta ir Jelgavas pils pagalma vidus.

Kopā atcerēsimies

Sestdien, 11. novembrī plkst. 17.00 LLU studējošie un darbinieki aicināti pievienoties jelgavniekiem pilsētas Lāpu gājienā, kas sāksies no O. Kalpaka ielas un noslēgsies pie pieminekļa “Jelgavas atbrīvotājiem” iepretim Jelgavas dzelzceļa stacijai. Lāčplēša dienā īpaši tiek godināti Latvijas brīvības cīnītāji, kuri 1919. gada 11. novembrī atbrīvoja Rīgu no Pāvela Bermonta - Avalova armijas, taču Lāpu gājiens ir piemiņas pasākums visiem dažādās brīvības cīņās kritušajiem.

Kopā dziedāsim

Atzīmējot studentiskajai saimei nozīmīgus notikumus un Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu, 14. novembra vakarā plkst. 18.30 uz kopīgu sadziedāšanos Studentu klubā (ēka Jelgavas pils parkā pie Driksas) aicina LLU sieviešu koris “Liepa” un vīru koris “Ozols”. Ikvienam būs iespēja kopā ar koristiem izdziedāt dziesmas Latvijai un pašam kļūt par daļu no dziedošās LLU saimes. Dziesmu vārdi, muzikālais pavadījums un silta tēja būs pieejami visiem.

Kopā radīsim gaismu un teiksim paldies

Svētku pasākumi noslēgsies ar kulmināciju 18. novembrī, kad LLU Studējošo pašpārvalde aicina piedalīties Jelgavā organizētajos valsts jubilejas pasākumos un kopīgi ar citiem jelgavniekiem veidot ugunszīmes no svecītēm Hercoga Jēkaba laukumā, godinot cilvēkus, kuri pirms 99 gadiem dibināja Latvijas valsti. Pēc tam visi aicināti vērot svētku uguņošanu.

Pievienots 16/11/2017