Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Akadēmiķei Baibai Rivžai pasniegta LZA Lielā medaļa

Attēla autors: Jānis Brencis

23. novembrī Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) augstākais apbalvojums „Lielā medaļa” tika pasniegts diviem izciliem zinātniekiem, tostarp LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes profesorei, akadēmiķei un LZA īstenai loceklei Baibai Rivžai.

LZA Lielo medaļu katru gadu piešķir Latvijas un ārvalstu zinātniekiem par izciliem radošiem sasniegumiem un tas ir augstākais akadēmijas novērtējums par zinātnieku darbību.

Profesore Baiba Rivža apbalvojumu ieguva par ievērojamu devumu Latvijas lauku un reģionu attīstības izpētē. Savukārt otru apbalvojumu saņēma LZA īstenais loceklis Jānis Visvaldis Bārzdiņš par fundamentāliem pētījumiem algoritmu teorijā un datorzinātnes skolas izveidi Latvijā.

LZA informē, ka abi zinātnieki arī saņēma Borisa un Ināras Teterevu fonda prēmiju 10 000 eiro apmērā, par kuras piešķiršanu 2013. gada 12. novembrī vienojās mecenāti Boriss un Ināra Teterevi un LZA prezidents Ojārs Spārītis, lai atbalstītu LZA un veicinātu Latvijas sabiedrības un valsts izaugsmi. Fonds sniedz atbalstu LZA Lielajai medaļai un šogad Borisa un Ināras Teterevu fonda prēmija LZA Lielās medaļas saņēmējiem piešķirta jau ceturto reizi.

Pievienots 25/11/2017