Pārlekt uz galveno saturu

LLU Sporta centrā paplašina sportošanas iespējas

2017. gadā nozīmīgas pārmaiņas piedzīvoja LLU Sporta centra galvenā sporta spēļu zāle (Raiņa iela 1, Jelgava), kurā nomainīta grīda, apkures sistēma un veikti uzlabojumi, lai zāli vienlaicīgi varētu izmantot dažādu sporta veidu pārstāvji. No oktobra tā jau atvērta nodarbībām LLU studentiem un ikvienam interesentam, tostarp arī sestdienās un svētdienās.

“LLU ir vienīgā Latvijas augstskola, kurā sporta nodarbības vēl joprojām ir iekļautas studiju procesā un ir obligātas visiem pilna laika studijās studējošajiem, tādēļ rūpīgi plānojam savu sporta bāzu attīstību un iespēju robežās tās atjaunojam, lai nodrošinātu studentiem kvalitatīvas sporta nodarbības.  Šogad veicām pēdējos gados vērienīgākos darbus LLU Sporta namā un atjaunojām lielo sporta spēļu zāli – pilnībā demontējām veco zāles grīdu, kas pēdējo reizi daļēji tika atjaunota iepriekšējā gadsimta deviņdesmitajos gados, un atjaunojām apkures sistēmu. Jaunā zāles grīda uzbūvēta atbilstoši pasaulē atzītai tehnoloģijai, kādu pielieto arī Nacionālās basketbola līgas (ASV) sporta zālēs, taču izmantojot Latvijas oša koku,” stāsta LLU Sporta centra direktors Jānis Vītols.

Pēc remontdarbiem, pateicoties iebūvētam, elektroniski paceļamam aizkaram, zāli iespējams sadalīt 3 daļās, kurās var paralēli notikt treniņi dažādos sporta veidos. Tādējādi zālē izveidoti 5 badmintona spēļu laukumi, volejbola un basketbola spēļu pamatlaukumi un divi volejbola treniņu laukumi. Tāpat iegādāti arī jauni zāles krēsli un divi volejbola laukuma aprīkojuma komplekti.

“Sporta nodarbības universitātē bieži vien ir vienīgā iespēja studentiem turpināt aktīvā sporta gaitas. Ja viņi skolas laikā ir trenējušies kādā sporta veidā, tad LLU piedāvā to turpināt un ne tikai piedalīties obligātajās sporta nodarbībās, bet arī trenēties fakultāšu un universitātes izlasēs. Daudzviet augstskolās sporta izglītības pēctecība ir zudusi un atjaunojas tikai darbavietās, bet mēs Jelgavā domājam, kā to nodrošināt un radām vidi, lai studentiem ir gan iespēja rūpēties par veselīgu dzīvesveidu, gan labu rezultātu gadījumā startēt sporta sacensībās. Tādēļ sporta studiju vides sakārtošanu uzskatām par savu šī brīža galveno uzdevumu,” skaidro J. Vītols.

Viņš arī atzīst, ka Sporta nama telpās vēl daudz veicamu darbu un lielās zāles remontdarbi ir tikai sākums. Jau uzlabota ventilācijas sistēmas veiktspēja, bet turpmākajos gados plānota peldbaseina pārflīzēšana, ģērbtuvju un dušu telpu remonti, ūdensvadu un kanalizācijas sistēmas nomaiņa.

LLU Sporta centrā tiek piedāvātas dažādas sporta un fizisko aktivitāšu nodarbības visiem LLU studentiem, tāpat ir attīstīta sadarbība ar futbola klubu “Jelgava”, kam treniņi notiek LLU Sporta centra zālēs, un hokeja klubu “Zemgale/LLU” un basketbola klubu “Jelgava/LLU”, kuros spēlējošiem sportistiem ir studiju maksas atvieglojumi studijām universitātē.  Turklāt Sporta centrs piedāvā sporta nodarbības ikvienam interesentam (skatīt www.llu.lv/lv/sports) un sadarbībā ar iestādēm un pašvaldībām īsteno vairākus projektus, atbalstot obligāto peldētapmācību 2. un 3. klašu skolēniem, aktivitātes “Sporto visa klase” un peldēšanas nodarbības Jelgavas sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem.

 

Pievienots 27/11/2017