Pārlekt uz galveno saturu

"Zemgale/LLU" uzvar "Mogo"

Attēla autors: No LLU arhīva

Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē 2017. gada 25. novembrī Jelgavas ledus hallē "Zemgale/LLU" pieveic vienu no turnīra līderiem "Mogo" ar rezultātu 3:1 (2:0; 0:0; 1:1). Jelgavnieki izvirzījās vadībā jau pirmajā trešdaļā ar divu vārtu pārsvaru un neskatoties uz spēku izsīkumu, spēja to nosargāt līdz spēles beigām.

Respektējot “Mogo” pieredzi, “Zemgale/LLU” treneri uz spēli aicināja visus savus labākos spēlētājus, ieskaitot arī no 1. līgas komandas “Zemgale/JLSS”. Aizsardzībā joprojām uz ledus nevarēja kāpt aizsargs Matīss Gelažis, kuru ļoti gribētos redzēt, gūstam uzvaras kopā ar pārējo komandu. No 1. līgas ceturto maiņu stiprināja Kristaps Namiķis un Aksels Indrijaitis.

Pirmo trešdaļu komandas atklāja ar ātru un atklātu mūsdienu hokeju, kurā uzbrukumi neapstājās ne uz mirkli. Spēlētāji uzbruka pretiniekam jau viņu aizsardzības zonā un cīņa par ripu noritēja visa laukuma garumā. Pirmās piecas minūtes spēle notika praktiski bez apstājas un iemetieniem, kad savu īpašo uzcītību parādīja “Zemgale/LLU” ceturtā maiņa. Sestajā minūtē aiz pretinieka vārtiem ripu izcīnīja uzbrucējs Kristaps Legzdiņš #90 un atdeva piespēli uz vārtu priekšu uzbrucējam Emīlam Potāpovam #14, kurš to nekavējoties raidīja starp vārtsarga Henrija Anča kājsargiem. Ripa aizķērās aiz kājsargiem, bet inerces iespaidā ieslidoja vārtos – 1:0. Ceturtā maiņa arī līdz trešdaļas beigām izcēlās ar vareniem momentiem pie “Mogo” vārtiem, bet bez gūtiem vārtiem. Piecpadsmitā trešdaļas minūtē uzbrucējs Raivis Kurnigins #13 piespēlēja ripu uz vārtu priekšu Ričardam Bernhardam #15, kurš to raidīja uz vārtiem. Vārtsargs Henrijs Ančs ripu atvairīja, bet uzbrucējs Kristaps Millers #44 bija pie tās pirmais un ieraidīja to neaizsargātā vārtu stūrī, panākot rezultātu 2:0. Jāuzteic arī “Zemgale/LLU” vārtsargs Rihards Cimermanis #1, kurš vairākos momentos glāba savu komandu no vārtu zaudējumiem.

Otrā trešdaļā “Mogo” pārņēma spēles iniciatīvu un jelgavnieki trešdaļas sākumā bija spiesti aizsargāties pie saviem vārtiem. Rīdzinieki mēģināja lauzt spēles ritējumu, provocējot mūsējos un vairākas reizes dēļ tā izcēlās dūru kaujas. Katra no komandām trešdaļā nopelnīja pa pieciem noraidījumiem, bet tos nespēja izmantot sev par labu un trešdaļa noslēdzās bez vārtu gūšanas.

Trešā trešdaļā “Mogo” bija motivēta lauzt spēles gaitu un kontrolējot ripu, pamatīgi radīja bažas par jelgavnieku spējām to izturēt. Tomēr “Zemgale/LLU” spēlētāji saliedēti cīnījās aizsardzībā un spēja nosargāt savus vārus lielāko daļu trešdaļas. Piecpadsmitajā minūtē rīdzinieki izcīna ripu cīņā aiz jelgavnieku vārtiem un skaistā saspēlē nogādāto to pie vārtiem, kur to nepiespiestu vārtos ieraida Juris Ziemiņš – 2:1. Samazinot spēles rezultātu līdz minimuma, “Mogo” gāja uz visu banku, lai izlīdzinātu spēles rezultātu un nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. “Zemgale/LLU” spēlētāji ar skatītāju atbalstu pašaizliedzīgi aizstāvējās savā aizsardzības zonā un neļāva ieraidīt ripu vārtos. Protams, ka lielākais varonis šajā cīņā bija “Zemgale/LLU” vārtsargs Rihards Cimermanis #1. Pēdējā trešdaļas minūtē uzbrucējs Kristaps Millers #44 spēles laukuma vidū pārtver kļūdaino “Mogo” piespēli un atdod to Laurim Rancevam #25. Rancevs caur kreiso malu ieskrēja pretinieka zonā, apspēlēja aizsargu Agri Savielu un ieraidīja ripu vārtos – 3:1. Uzbrucējam Kristapam Milleram #44 tā bija 50 rezultatīvā piespēle, spēlējot klubā.

Ar šo uzvaru "Zemgale/LLU" pietuvinās otrā vietā esošajai "Liepāja/Optibet" komandai, no kuras viņus šķir tikai četri punkti. Joprojām ļoti cieši aizmigurē seko "Kurbads", kurš atpaliek par trim punktiem un kuram rezervē vēl divas spēles. Trešdien, 29. novembrī, Liepājā mūs sagaidīs aizraujoša spēle ar "Liepāja/Optibet" un "Zemgale/LLU". Lieki teikt, ka abu komandu cīkstēšanās vienmēr bijusi intrigām bagāta, bet šoreiz tā būs īpaši pastiprināta, jo no tās atkarīga abu komandu pozīcija Optibet hokeja līgas turnīra tabulā.

Pievienots 27/11/2017