Pārlekt uz galveno saturu

"Zemgale/LLU" papildlaikā pieveic "Liepāja/Optibet"

Attēla autors: No LLU arhīva

Optibet hokeja līgas regulārā turnīra spēlē LOC ledus hallē, Liepājā, 29. novembrī ceturtā savstarpējā spēlē tikās “Liepāja/Optibet” un “Zemgale/LLU” komandas. Atklātā un vārtiem bagātā spēlē liepājnieki papildlaikā piekāpās jelgavniekiem ar rezultātu – 4:5 (2:1; 0:1; 2:2; 0:1).

Šoreiz “Zemgale/LLU” sastāvā nevarēja spēlēt uzbrucējs Rihards Paškausks #87, kurš tika izsaukts uz Latvijas valstsvienības U20 izlasi, toties aizsardzībā pievienojās jauns spēlētājs, ceturtais rezultatīvākais aizsargs – Kristaps Jākobsons. Ceturto maiņu stiprināja 1. līgas uzbrucēji Kristaps Namiķis un Jānis Ričards Kārkliņš, kuri jau labi iejutušies arī Optibet hokeja līgā.

Pirmo trešdaļu aktīvāk iesāka “Liepāja/Optibet” spēlētāji un līdz ar to ieguva ripas kontroli. Jelgavnieki tika iespiesti savā aizsardzības zonā, nespējot izraidīt ripu no tās. Trešā trešdaļas minūtē liepājnieki veiksmīgi saspēlējas un spēles rezultātu atklāja Valters Freijs – 1:0. “Zemgale/LLU” spēlētāji pakāpeniski kāpināja tempu, bet tas nebija pietiekams, lai piecpadsmitā minūtē neļautu Georgam Golovkovam iemest ripu mazā spraugā virs vārtsarga Reiņa Petkus kreisā pleca – 2:0. Otrie zaudētie vārti jelgavniekiem lika atcerēties savu ierasto spēles stilu un notikumu epicentrs lēnām pārvietojās uz ledus saimnieku aizsardzības zonu. Deviņpadsmitā minūtē aktīvu cīņu par ripu izvērta “Zemgale/LLU” otrais virknējums. Pēc Raivja Kurnigina un Laura Ranceva piespēlēm, vienus vārtus atspēlēja Olafs Aploks #77 – 2:1.

Otrā trešdaļā “ Zemgale/LLU” spēlētāji “pamodās” un sāka spēlēt krietni aktīvāk un līdz ar to radot vairākas bīstamas situācijas pie pretinieku vārtiem. Komandu sniegumu nedaudz apturēja noraidījumi par skaitliskā sastāva pārkāpumu, bet pēc tām viņi atjaunoja aizrautīgu spēli visa laukuma garumā. “Zemgale/LLU” treneris Valērijs Kuļibaba izmainīja virknējumu sastāvu un tas nesa augļus trešdaļas devītā minūtē. Pēc Ričarda Bernharda piespēles rezultātu izlīdzināja Kristaps Legzdiņš #90 – 2:2. Trešdaļas vidu jelgavnieki izpelnījās noraidījumu, kuru palīdzēja izturēt vārtsarga Reiņa Petkus #45 fantastiskā spēle vārtos. Viņš to turpināja darīt arī atlikušajā laikā, kad “Zemgale/LLU” iedzīvojās vēl vienā noraidījumā. Spēlējot mazākumā jelgavnieku uzbrucēji Kristaps Millers un Raivis Kurnigins spēja divreiz aizbēgt ātros pretuzbrukumos un to apturēšanai, liepājnieki bija spiesti pārkāpt noteikumus. Spēlējot četri pret četri un arī vairākumā, jelgavnieki izveidoja vairākus bīstamus momentus, bet liepājniekus no vārtu zaudējuma glāba vārtsargs Nauris Mažis.

Trešā trešdaļā abas komandas bija sakoncentrējušās uz spēli un ar līdzīgu sparu devās uzbrukumā. Bīstamas situācijas un izspēles sekoja viena pēc otras. Otrajā minūtē Māris Diļevka atkārtoti izvirzīja “Liepāja/Optibet” vadībā – 3:2, bet jau trešajā minūtē pēc Olafa Aploka un Raivja Kurnigina piespēlēm, Lauris Rancevs #25 izlīdzināja spēles rezultātu – 3:3. Komandas turpināja spēlēt ātru hokeju, bet veiksmīgāki astotā minūtē bija “Zemgale/LLU” spēlētāji. Pēc Raivja Kurnigina un Laura Ranceva piespēlēm, jelgavniekus vadībā izvirzīja Krišs Grundmanis #4 – 3:4. Spēles drāmu četrpadsmitā minūtē saasināja “Liepāja/Optibet” aizsargs Roberts Mamičs, kurš guva vārtus un jau izlīdzināja spēles rezultāu – 4:4. Bet līdz trešdaļas beigām uzvarētājs tā arī netika noskaidrots, jo neviena no komandām pamatlaikā vairs vārtus neguva.

Papildlaiku “Liepāja/Optibet” sāka mazākumā, jo pamatlaika nobeigumā nopelnīja noraidījumu. Liepājnieki izmisīgi aizstāvēja savus vārtus, bet otrā papildlaika minūtē jelgavnieki nostājās aizsardzības zonā un uzsāka pacietīgu ripas izspēli. Pēc Ivana Ribčika (Ivan Rybchik) un Valentīna Feoktistova piespēlēm, ripa nonāca pie aizsarga Imanta Ļeščova, kurš ar spēcīgu metienu ieraidīja to vārtos starp vārtsarga kājsargiem – 4:5. “Zemgale/LLU” pēc gara pārtraukuma spēja pārspēt liepājniekus viņu mājas ledus hallē, kaut arī atstājot mājiniekiem vienu punktu par neizšķirtu rezultātu spēles pamatlaikā.

Rezultatīvākie spēlētāji “Zemgale/LLU” sastāvā – uzbrucēji Lauris Rancevs #25 un Raivis Kurnigins #13, guva pa trim punktiem. Rancevam 1 gūtie vārti un 2 rezultatīvās piespēles, bet Kurniginam – 3 rezultatīvās piespēles.

Turnīra tabulā “Zemgale/LLU” ar 30 punktiem joprojām ieņem trešo vietu, bet konkurē par to ar “Kurbads”, kurai ir 28 punkti un 2 spēles rezervē. Zināmas izmaiņās šajā cīkstēšanās ieviesīs nākamā spēle 2017. gada 02. decembrī Jelgavas ledus hallē, kurā abas komandas tiksies savstarpējā cīņā.

Pievienots 30/11/2017