Pārlekt uz galveno saturu

LLU prezentē zinātnieku izstrādnes starptautiskā izstādē “Tech Industry 2017”

Attēla autors: No LLU arhīva

No 30. novembra līdz 2. decembrim Rīgā, Starptautiskā izstāžu centrā Ķīpsalā, norisinās mašīnbūves, metālapstrādes, automatizācijas, elektronikas, elektrotehnikas, ražošanas materiālu, instrumentu un jauno tehnoloģiju izstāde “Tech Industry 2017”, kas ir gada nozīmīgākais un lielākais rūpnieciskās ražošanas projekts Baltijā.

„Tech Industry” misija ir veicināt uzņēmumu ražošanas un starptautisko sakaru attīstību, stimulēt tiešu sadarbību starp Latvijas un ārvalstu uzņēmējiem, atspoguļot industrijas un ar to saistīto nozaru attīstības tendences Baltijā, sekmēt Latvijas uzņēmumu konkurētspēju pasaules tirgū, kā arī veicināt jaunatnes interesi par inženierzinātnēm.

Izstādē piedalās vairāk nekā 270 uzņēmumu no Baltijas, Rietumeiropas un Austrumeiropas, Skandināvijas, NVS reģiona un citām valstīm. Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) zinātnes stendu organizē LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļa (TEPEK) sadarbībā ar Tehnisko fakultāti (TF), Meža  fakultāti (MF) un MeKAs studenti un zinātnieki.

Izstādes laikā LLU stendā (U17) apskatāmi LLU zinātnieku sagatavotie stenda eksponāti. Lielu interesi apmeklētāju vidū izraisa Pneimobilis, ar kuru TF komanda pagājušajā gadā piedalījās pneimobiļu sacensībās, kā arī pārstāvēja LLU TF.  Apmeklētājiem ir arī ekskluzīva iespēja izmēģināt spēkus un pierādīt prasmes virtuālajā koku gāšanā ar harverstera simulatoru, kas ļauj nedaudz iejusties meža mašīnu operatoru ikdienas darbā, kā arī darboties ar  spēļu konsoli  “Arcade Machine” ko piedāvā MF un MeKAs zinātnieki un studenti.

Pievienots 01/12/2017