Pārlekt uz galveno saturu

Ar neizšķirtu rezultātu noslēgusies labdarības hokeja spēle

Attēla autors: No LLU arhīva

Sestdien, 16. decembrī, Jelgavas ledus hallē tika aizvadīta labdarības hokeja spēle, kurā tikās Zemgale/LLU un Jelgavas ledus sporta skolas (JLSS) apvienotā komanda ar Zemgales Amatieru hokeja līgas (ZAHL) izlasi. Jautrā spēlē tika svinēts draudzīgs neizšķirts ar rezultātu 7:7, ka arī saziedoti līdzekļi, pārtika un mantas Jelgavas maznodrošinātām ģimenēm.

Zemgale/LLU un JLSS apvienoto komandu veidoja Optibet hokeja līgas, 1. līgas un U14-U16 komandu spēlētāji. Tāda apvienošana tika veidota ar mērķi dot iespēju jauniešiem paspēlēt kopā ar kluba prasmīgākajiem hokejistiem no Latvijas vadošās hokeja līgas. Savukārt, ZAHL izlase tika veidota no amatieru un veterānu hokeja komandām – MMM, PNNR, Mītava, Bokova, Bokova Juniors, Zemgale, Mitau Motors.

Labdarības spēlēs parasti no spēlētājiem gaida vairāk triku un smieklīgu momentu, bet kā jau hokejā pieņemts, gūt arī uzvaru. Amatieru hokeja līgas spēlētāji no pirmās trešdaļas izvirzījās vadībā un to noturēja līdz pašām spēles beigām. Zemgale/LLU spēlētāji gan vairāk centās izspēlēt kombinācijas tā, lai vārtus varētu gūt viņu jaunākie kolēģi. Tikai trešdaļas izskaņā, virknējumus veidoja Optibet hokeja līgas un 1. līgas spēlētāji, lai izlīdzinātu rezultātu, ko izdevās panākt vien trīs sekundes līdz spēles beigām.

Spēle tika bagātināta arī vairākiem izklaides pasākumiem. Pirms spēles ar rokgrupas Queen dziesmu “We Are The Champions” uzstājās talantīgā dziedātāja Dināra Rudāne. Nav noslēpums, ka starp Zemgale/LLU un Dināru ir jau labu laiku izveidojušās sirsnīgas attiecības un Dināra vienmēr ar darbiem un domām ir kopā ar klubu, bet klubs arī nepaliek parādā savu atbalstu viņai.

Spēles pārtraukumā uz ledus kāpa JLSS daiļslidotājas, kuras rādīja savas spējas, kuras ir ieguvušas no skolas trenerēm  Annas Beļēvičas un Katrīnas Šubertes. Otrā pārtraukumā uzstājās Latvijas sinhronās daiļslidošanas komanda “Amber”, kura ikdienās trenējās Jelgavas ledus hallē un jau sen tiek uzskatītas par “mūsu meitenēm”. Neizpalika arī konkurss skatītājiem un arī dāvanas JLSS jaunie hokejistiem un viņu treneriem.

Tomēr pats svarīgākais tika panākts ārpus laukuma, kur spēles apmeklētāji veica ziedojumus Jelgavas pilsētas mazturīgām ģimenēm. Šeit katrs ziedoja pēc savām iespējām. Lieta gāja gan naudas līdzekļi, gan pārtikas produktu pakas, gan dāvanas bērniem. Visi saziedotie līdzekļi tiks izmantoti, tā lai varētu pēc iespējas labāk palīdzēt Jelgavas maznodrošinātām ģimenēm un sagādātu viņiem Priecīgus Ziemassvētkus.

Labdarības hokeja spēles JLSS komandas sastāvs:

  • Vārtsargi: Lukass Bukatovs (JLSS U14-U16), Rihards Cimermanis (Zemgale/LLU);
  • Aizsargi: Edgars Markovs, Rūfolfs Muraško, Mārtiņš Krišs Krūklītis  (visie no JLSS U14-U16), Armands Mitkevičs, Tomass Semjonovs (abi no JLSS U14), Vjačeslavs Minajevs, Andrejs Kostjuks, Matīss Gelažis, Rimants Zeilis (visi no Zemgale/LLU), Aksels Indrijaitis, Aleksejs Jakovļevs (abi no Zemgale/JLSS), Vladimirs Ribņikovs (JLSS U12 treneris);
  • Uzbrucēji: Ričards Andris Griķis, Viktors Davidovs, Ričards Grubinskis, Kristers Vītoliņš, Emīls Riekstiņš, Helmuts Spriņģis (visi no JLSS U14), Ivans Ribčiks (Ivan Rybchik), Ričards Bernhards, Artjoms Ogorodņikovs, Emīls Potāpovs, Kristaps Legzdiņš (visi Zemgale/LLU), Roberts Pētersons, Jurijs Moiseičenko (abi no Zemgale/JLSSS).

ZAHL izlases sastāvs: vārtsargs – Ainis Zalāns (MMM, PNNR), Andris Liparts, Jānis Vēbers, Alberts Golubovičs, Helmuts Gusts, Arvis Purviņš (visi no MMM), Roberts Titiņš, Rihards Štrauss (abi no Mītava), Elvijs Trankalis, Ģirts Vasiļjevs, Artūrs Bērziņš (visi no PNNR), Raitis Briņecs (Bokova), Andris Štībelis, Dailis Skudrītis (abi no Zemgale), Helmuts Dežurovs (Mitau Motors), Gvido Kalnmalis (Bokova Juniors).

Pievienots 18/12/2017